BIH

"Avaz" bebama rođenim u mostarskim bolnicama darovao 100 paketa sa poklonima

Povodom 25.godišnjice grupacije

M.H.

24.5.2016

Nakon Sarajeva, Tuzle i Bijeljine, najtiražniji bh. dnevni list "Dnevni avaz" i specijalizirano izdanje "Bebe&Mame" danas su Klinici za ginekologiju i porodništvo Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar i Odjelu za ginekologiju i porodiljstvo Kantonalne bolnice (KB) "Dr. Safet Mujić" Mostar donirali 100 vrijednih poklon-paketa, odnosno po 50 u obje mostarske bolnice. Poklon-paketi namjenjeni su tek rođenim bebama i njihovim majkama.

Ova akcija darivanja odvija se u sklopu obilježavanja 25. godišnjice grupacije „Avaz“, a osnovni cilj je promocija istinske vrijednosti koje porodica ima, ukazati na važnost rasta nataliteta te s roditeljima podijeliti najljepši i najvažniji trenutak u njihovim životima, rođenje djeteta.

Tako su prvim „Avazovim“ poklon-paketima, u kojem se nalaze vrlo korisne i vrijedne potrepštine za bebu, obradovane porodilje iz Gruda i Mostara, Karolina Šimić i Vanda Zovko-Omeragić.

- Zahvaljujem se Dnevnom avazu na ovoj lijepoj donaciji. Da ne postoji ovaj majčinski instinkt vjerovatno se i ne bih odlučila na ovu drugu trudnoću s obzirom kako nam država potiče natalitet - istakla je Vanda.

Šef Klinike za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar doc. dr. sc. Vajdana Tomić je prilikom preuzimanja donacije naglasila kako je ovo uistinu hvale vrijedna akcija.

- Upravo u kontekstu problema negativnog prirodnog priraštaja u našoj zemlji svaka akcija ove vrste koja u konačnici jeste poticajna za natalitet je hvale vrijedna. Ovom prilikom čestitam na 25. godišnjici „Avaza“ i ideji da se ona obilježi upravo darivanjem mladih majki i novorođenčadi. Sve hvale i zahvale ispred naše Klinike - kazala je Tomić.

Zamjenik šefa Odjela za ginekologiju i porodiljstvo KB „Dr. Safet Mujić“ prim.dr. Alija Šuko je, zahvalivši se na donaciji, istakao kako je ovaj i svaki drugi vid podrške porodiljama dobrodošao, s obzirom na ekonomsku situaciju u BiH.

- Ovo je dobra stvar. Mladim majkama je svaka donacija i pomoć dobrodošla i na svaki ih način treba da potičemo - dodao je Šuko.

Ističući kako će u ovoj slavljeničkoj godini podijeliti oko 1.500 poklon-paketa u porodilištima širom BiH, direktorica marketinga kompanije „Avaz“ Jovana Marković-Vidaković je naglasila kako na ovaj način žele dati svoj skromni doprinos porodiljama i novorođenčadima i ukazati na važnost poticanja nataliteta u našoj zemlji.

Inače, "Avazovu" akciju darivanja podržali su poslovni saradnici: „Konzum“ s svojim brendom „Lumpi“, „Johnson's baby“, „Dr. Pasha“, „Herbalis“, „DM“, „Berlin Chemie“, „Medis International“, „Hemofarm“ i „Ewopharma“.