LIFESTYLE

POJEO 20 ČOKOLADA, KANTU KREMA I POPIO 6 LITARA "COLE" Leskovčanin pokušao da se ubije slatkišima?!

Upao u hiperglikemiju

J.K.

24.5.2016

Ljekari Urgentnog centra u Leskovcu morali su da spašavaju 30-godišnjeg muškarca, koji je za jedno popodne pojeo 20 čokolada, kantu krema i popio šest litara "cola-cole".

Slučaj se dogodio prošlog vikenda, a ljekari nisu mogli da potvrde već su samo izrazili sumnju da je mladić ovim neobičnim činom pokušao da izvrši samoubistvo, prenosi leksovački portal "Jugmedia".

Pacijent je upao u hiperglikemiju, a ljekari su morali da pronađu način kako da mu stabilizuju stanje kako ne bi pao u komu.

"Stvar je u tome da se od povišenog šećera u krvi ne umire baš tako lako. Najgore što je moglo da se dogodi mladiću je da padne u komu. A ovakav slučaj do sada sigurno nismo imali, pokušavali se da se ubijaju tako što popiju esenciju ili gutanjem veće doze lekova za smirenje, a ovo je već poseban slučaj", rekao je direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Ipak, najbizarniji slučaj pokušaja samoubistva u Leskovcu desio se samo prije dva mjeseca, kada je muškarac čak tri puta digao ruku na sebe u jednom danu.

On je, najprije, pokušao da se otruje lijekovima, zatim da se objesi, pa kako mu ni to nije uspjelo, odlučio je da popije veću količinu esencije.