KOŠARKA

NBA PLAY-OFF Toronto izjednačio u finalu Istoka, Lowry i DeRozan srušili Cleveland

Raptorsi na domaćem terenu savladali Cavse sa 105:99

(D. K.)

24.5.2016

Toronto Raptorsi izjednačili su rezultat u doigravanju finala Istočne konferencije, i to u velikom stilu. Na krilima sjajnih Lowryja sa 35 i DeRozana sa 32 poena, Toronto je drugi put u seriji srušio Cavse i pobjedom 105:99 izjednačio na 2:2.

Uz 35 postignutih poena, Lowry je zabilježio i po 5 skokova i asistencija, a ubacio je i odlučujuće koševe u posljednjoj minuti, kada je i prelomio meč.

Kod Clevelanda LeBron James postigao je 29 poena, dok je Kevin Love ponovo odigrao loše. Cavsi su izgubili prvi put dva meča u nizu na Istoku još od početka decenije. Naravno, govorimo o play-off serijama.

U posljednjoj četvrtini probali su da pojačaju odbranu, serijom od 8:0 stigli na -1, ali ponovo su Lowry i De Rozan preuzeli stvar u svoje ruke i na kraju doveli svoj tim do izjednačenja.

Ali, sada slijedi ono najteže, serija se vraća u Ohio, Kanađani mnogo bolje igraju kod kuće, van Toronta su ove sezone dobili dvije od šest utakmica u doigravanju. Da bi prošli velikog rivala morat će da slave najmanje jednom u Ohiou u ovoj seriji.