LIFESTYLE

NA SAMRTI TRAŽIO SAMO JEDNO: Želim da posljednji put dotaknem svoju suprugu

Tužna ljubavna priča

(Al. Ti.)

23.5.2016

Jim i Cindy Mininni stvarno su imali svevremensku ljubavnu priču, piše Little Things.

Od trenutka kad su se sreli bili su nerazdvojni, i ni jedno nije moglo podnijeti da budu i trenutak razdvojeni.

Tako su proveli i zadnje zajedničke trenutke na ovom planetu proveli držeći se za ruke.

Prije osam godina njihova je ljubav bila testirana. Jimu je dijagnosticiran rak pluća, ali tokom brojnih tura kemoterapije Cindy je konstantno bila uz njega da ga podržava, a njihov sin Chris uvijek je imao jaku ženu punu ljubavi na koju se mogao ugledati dok je odrastao.

Iako se Jim borio svim snagama rak nikada nije potpuno otišao u remisiju.

Na kraju, doktori su mu davali 10% šanse za preživljavanje, i iako se porodica nadala, stvari se nikada nisu popravile. Jim je napokon odveden u novu bolnicu kako bi svoje zadnje dane mogao provesti uz što bolji komfor.

Kako je to sve teško palo Cindy svjedoči činjenica da je u međuvremenu dobila srčani udar te je smještena u drugu bolnicu, skroz u drugome gradu.

Dok je Jimov život polako počeo kopniti, Chris je samo jurio od jedne bolnice u drugu, istovremeno plačajući bolničke račune oba roditelja.

Iako su pokušali prebaciti Cindy u Jimovu bolnicu, nisu uspjeli.

Ali u zadnjim satima života njegovog oca, nešto se nevjerovatno dogodilo…

Nije mogao više ni govoriti jer mu je u ustima bila cijev, a novootkriveni tumor blokirao mu je disanje, ali Jim je uspio napisati nešto na papir – ‘Mama’.

Iako je bila u nesvjesti zbog vlastitih medicinskih tretmana, u zadnji su čas uspjeli prebaciti Cindy. I dok je Jim polako odlazio uspio je zadnjim snagama uhvatiti ruku žene koja je uvijek bila uz njega.

Jim je rekao svoje posljednje zbogom svojoj uspavanoj ljepotici, majci njegove djece i ljubavi njegovog života.

Držao ju je u svojim rukama kada se njegovo vlastito tijelo počelo gasiti. Kada se Cindy kasnije probudila, srce joj je skoro ponovo puklo kada je čula vijesti o muževoj smrti.

Srećom, Chris je uspio snimiti posljednje trenutke života svoga oca kako bi ih mogao podijeliti s majkom. Te slike joj pružaju veliku utjehu dok nastavlja s vlastitim oporavkom.

I dok ih možda trenutno razdvaja procijep života i smrti, jednoga će dana ovo dvoje ponovo biti ujedinjeno i više nikada neće napustiti jedno drugo.