BIH

VELIKI ZAOKRET: U narednim danima u BiH kiša i grmljavina

Nakon nekoliko sunčanih dana

Al. Ti.

23.5.2016

Nakon sunačnog vikenda i ponedjeljaka kada je temperatura iznosila i do 26 stepeni, slijedi nam veliki zaokret kada su u pitanju vremenske prilike u Bosni i Hercegovini.

Tako nas prema prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda u narednim danima očekuje izuzetno nestabilno vrijeme pračeno jakom kišom i grmljavinom.

Tako sutra u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom , a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C.

U srijedu nas također očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

U četvrtak u nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima slabi lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne.

Stabilizacija vremenskih prilika nas očekuje tek u petak kada u našoj zemlji možemo očekivati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.  Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 23 i 29°C.