KOŠARKA

Bh. kadeti igraju kontrolne utakmice protiv Egipta i Turske

Pripreme teku planiranim tokom

Fena

23.5.2016

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za nastup na svjetskom prvenstvu, koje će od 23. juna do 3. jula  biti održano u Španiji, u utorak i četvrtak u Kaknju će odigrati kontrolne susrete protiv selekcija Egipta i Turske.

Selektor bh. kadeta Josip Pandža na pres-konferenciji kazao je da pripreme teku planiranim tokom, te da je sada povoljnija situacija s povrijeđenim igračima.

-  Jutros smo na treningu bili kompletni. Iako neki igrači nisu u dobrom fizičkom stanju na nama je da ih osposobimo i vratimo na teren. Mi smo krenuli u pripreme gotovo 40 dana uoči SP-a jer smo imali dogovorene utakmice i to nismo htjeli propustiti jer su i oni učesnici SP-a. Zbog naše neuigranosti nećemo prikazati naše pravo stanje, ali imat ćemo priliku da vidimo šta smo uradili proteklih osam dana - kazao je Pandža.

Analizirajući protivnike Pandža je kazao  da Egipat ima zanimljiv stil igre, a da je Turska ekstra jak protivnik.

Mišljenje selektora dijeli i kapiten reprezentacije Džanan Musa, koji je naglasio da u predstojećim kontrolim susretima bh. kadeti neće moći da pokažu svoju pravu sliku, ali da će pružiti svoj maksimum.

- Trudit ćemo se da predstavimo sebe i ono što najbolje znamo u ovim utakmicama. Svi koji su u mogućnosti mogu doći da vide kakvo je trenutno stanje naše pripremljenosti -  kazao je Musa.

Utakmica protiv Egipta na rasporedu je sutra od 19 sati, dok će utakmica s Turskom biti odigrana 26. maja od 18 sati, a oba susreta igrat će se u Sportskoj dvorani u Kaknju. 

Nakon ovih susreta u nastavku priprema bh. kadete u junu očekuju učešće na međunarodnom i turniru u Travniku, te prijateljske utakmice sa Španijom (11. i 12. juna).