LIFESTYLE

JEZIVE SCENE Muškarac skočio u kavez s lavovima, morali ih ubiti da ga spase!

Želio se ubiti

(A. Vr.)

22.5.2016

 

Psihički rastrojeni muškarac skinuo se do gola i provalio u kavez s lavovima u zoološkom vrtu u glavnom gradu Čilea Santiagu, piše britanski Guardian.

Čuvari su mecima ubili lavove kako ne bi rastrgali rastrojenog muškarca, a njega su uspavali strelicom s velikom dozom sredstva za smirenje.Mučnoj sceni svjedočilo je mnoštvo zaprepaštenih posjetitelja koji nisu mogli vjerovati što gledaju.

Drama se odvijala u subotu, a očevici kažu da se muškarac, identificiran kao Franco Luis Ferrada (20) popeo na vrh nastambe s lavovima te potom skočio u kavez. U početku su ga lavovi ignorirali te su ga napali tek kad je počeo provocirati.

Čuvari su ih prvo pokušali otjerati šmrkovima vode, a zatim su ih gađali i strelicama za smirenje - no, umjesto njih pogodili su muškarca. Kad je postalo očito da će ga rastrgati, čuvari su lavove ubili mecima.

Nakon toga je Ferrada u kritičnom stanju prevezen u bolnicu - nitko ne zna zašto se odlučio za ovaj sumanuti čin, ali čini se da je riječ o pokušaju samoubojstva budući da je sa sobom nosio posljednju poruku.

Direktor zoološkog vrta Alejandra Montalva branio je postupak čuvara koji su ubili lavove, piše Guardian:

 - Osoba koja je pucala nastojala je spasiti život osobe te smo zbog toga bili prisiljeni žrtvovati dva člana naše obitelji. Naša ustanova ima protokol koji nam je važan zbog ljudskih života - rekao je Montalva koji je dodao da je duboko potresen smrću lavova.

Reakcije u Čileu uglavnom osuđuju postupak čuvara koji su ubili lavove te se čak poziva na bojkot svih zooloških vrtova u zemlji. Štoviše, deseci ljudi su već u subotu došli zapaliti svijeće za ubijene lavove ispred zoološkog vrta.

U međuvremenu, doktori koji liječe mladića smatraju da ima dobre šanse da preživi, usprkos teškim povredama.