OSTALI SPORTOVI

Bašanović: Ne dolazimo u Tuzlu na izlet, želimo Kup!

Najbolja igračica Jedinstva

Fena

20.5.2016

 

Turnir u subotu otvaraju Jedinstvo i Bihać, a Tuzlanke kotiraju kao favoritkinje. Bišćanke se s tim ne slažu, a njihova najbolja igračica Azra Bašanović, uoči današnjeg puta za Tuzlu, izjavila je da u "grad rudara i solara" ne dolaze na izlet.

- Cijelu sedmicu naporno smo trenirale i pripremale se za turnir u Tuzli. U Mejdanu ćemo danas obaviti posljednji trening uoči sutrašnjeg duela s Jedinstvom. Uglavnom, spremne smo za tešku borbu koja nas očekuje - izjavila je Bašanović za Fenu.

U Premijer ligi BiH Jedinstvo je oba puta pobijedilo ekipu Bihaća.

- Kvalitetan su i uigran sastav. Tačno je da smo obje utakmice izgubile, zadnju u Bihaću s golom zaostatka. Ali, to nije razlog da posustanemo u ostvarivanje našeg cilja, a to je plasman u finale Kupa BiH - dodala je.

Dok sebe vide u finalu, Bišćanke za protivnika očekuju Grude Autoherc.

- U borbi za trofej igrat ćemo protiv aktuelnih prvakinja iz Gruda, koje su favorit u drugom polufinalu protiv Izviđača. A tada, igrat ćemo veoma motivirane, borbeno i do posljednjeg atoma snage. Na taj način u naš grad donijet ćemo vrijedni pehar i izboriti nastup u Evropi – optimistična je Azra Bašanović.

Sutrašnji susret Jedinstvo - Bihać počinje u 16,30 sati, dok od 19 sati igraju Izviđač - Grude Autoherc.