NOGOMET

"LUDI" IBRAHIMOVIĆ Nevjerovatno kakav je nadimak dao bivšem saigraču!

Trapp je Nijemac, a po njegovom dolasku u PSG Ibra mu je dao nadimak

(A. Vr.)

20.5.2016

 

Sjajni švedski napadač Zlatan Ibrahimović dao je svom sada već bivšem saigraču Kevinu Trappu zanimljiv nadimak prema ozloglašenom nacističkom diktatoru - Adolf Hitler.

Učinio je to nakon što je njemački golman istisnuo Salvatorea Sirigua kao broja jedan u PSG-u. A valja u cijeloj priči reći kako je Ibrahimović blizak s Italijanom Siriguom.

Novinari francuskog L'Equipea Damien Degorre i Arnaud Hermant zajednički potpisuju novu biografiju za sjajnom strijelcem.

"Trapp je Nijemac, a po njegovom dolasku u PSG Ibra mu je dao nadimak Adolf. Kada Zlatan za nešto procjeni da je dobra šala i kada krene s ponavljanjima iste, kao i u kaznenom prostoru, ništa ga ne može zaustaviti. Tako su novog PSG-ovog golmana zvali Adolf sve češće. Kako PSG-ovoj zvijezdni nikad nije nedostajalo improvizacije, tako je o Nijemc u osmislio malu pjesmicu. Šveđanin u cijeloj priči nije morao imati zlobnu namjeru, već se sve može shvatiti kao manjak edukacije ili kao želju da se pomogne Salvatoreu, koji je završio na klupi", stoji u tekstu francuskih novinara.