VIJESTI

Obilježena deseta godišnjica rada mostarskog Filozofskog fakulteta

Održana svečana sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća

Fena

20.5.2016

U povodu desete godišnjice rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u petak je održana svečana sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća na kojoj su podijeljena priznanja pojedincima i institucijama.

- Podijelili smo 80 priznanja, povelja, plaketa i zahvalnica. To je priznanje svima onima koji su dali svoj doprinos u razvoju našeg fakulteta - kazao je dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić.

Istaknuo je kako se predanim radom Filozofski fakultet prometnuo u središnje mjesto društvenih događanja.

- Danas se na našem fakultetu odvija sve ono što je vrijedno u akademskom smislu na Sveučilištu. Filozofski fakultet mora imati taj nemir, taj duh i nešto što će biti, rekao bih, kormilar u društvu - kazao je dekan Tomić.

Dodao je kako pred djelatnicima Filozofskog fakulteta stoje brojni izazovi, a jedna od osnovnih zadaća jeste osigurati studentima konkurentno znanje.

- Nećemo u nekom bližem vremenskom okviru biti konkurentni nekim svjetskim ili europskim fakultetima, prije svega iz razloga što smo mi relativno siromašna država u kojoj se ne ulaže dovoljno u znanstveno-istraživački rad, ali to su izazovi na koje moramo odgovoriti. Koliko ćemo se uspjeti približiti tim svjetskim fakultetima vidjet ćemo, ali svako smo predani našoj misiji i našem zadatku - istaknuo je Tomić.

Danas na Filozofskom fakulteta, na 18 studijskih grupa, studirao oko 3200 studenata, a u nastavnom procesu sudjeluje oko 200 profesora i suradnika.