GLOBUS

BOSANAC UBIJEN U HOUSTONU Aljošu Memovića bivša djevojka dočekala s pištoljem na parkingu

Ubistvo ispred teratane "One2One"

Redakcija

20.5.2016

Bosanca Aljošu Memovića (29), zvanog Al, upucala je bivša djevojka, 34-godišnja Veronica Erin Staley, ispred teratane "One2One" u američkom Houstonu.

Ubistvo se dogodilo usred dana kada je Memović, prema prethodnom dogovoru, izašao ispred teretane da se nađe sa Veronicom. Njihov susret, nažalost, brzo je prerastao u krvoproliće, prenose američki mediji.

Kolege u šoku

Memović, inače bivši bolničar, posljednjih godinu dana radio je u kompaniji "TelePacific Communications", gdje su šokirani viješću o njegovom ubistvu, prenosi Daily mail.

veronica-aljosa

Veronica i Aljoša

- Ovo je strašna tragedija. Svi smo u šoku - izjavio je Brad Mitchell, predsjednik kompanije, koji je ujedno i primio Memovića na posao u prodaji.

O Memoviću svi imaju samo riječi hvale. Njegove kolege kažu da nije imao neprijatelja, te je bio inteligentan, marljiv, ljubazan, velikodušan i uvijek nasmijan.

Priznala ubistvo

Ubistvo ispred teretane zabilježile u nadzorne kamere. Na snimci se vidi Veronica kako s pištoljem u ruci napušta mjesto zločina. Svjedok Jeb Hutton se zatekao u kobnom trenutku na parkiralištu gdje je Veronica čekala Aljošu. On je rakao da je nakon pucnjave čuo glasne vapaje: Bože moj!

Veronica je kasnije uhapšena u svojoj kući na sjeverozapadu Houstonu. Policija je u njenom vozilu pronašla sporni pistol, a pritisnuta dokazima, Veronica je na saslušanju priznala ubistvo.