LIFESTYLE

POPUT MANEKENKI Ovo su najseksi političarke na svijetu

Dokaz da i politika zna biti zanimljiva i gledana

(Al. Ti.)

20.5.2016

Iako uglavnom to jesu, političari ne moraju biti sredovječni muškarci s naočalama. Posljednjih godina političku scenu širom svijeta obogaćuju žene, koje na sjednicama vlade ili skupštine nisu pokazuju da se s izazovima politike nose jednako dobro kao njihovi muški kolege, čak i bolje.

Ovo su političarke koje su na neki način podsjetile da i politika zna biti zanimljiva vam bude dosadno.

Nicole Minetti

Ova 31-godišnja ljepotica po struci je stomatologinja, no odlučila se posvetiti politici. Pažnju svjetskih medija izazvala je zbog optužbi da je dovodila žene na bunga bunga zabave kod sad već bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Istraživane su i njene sumnjive aktivnosti tokom bavljenja politikom, a osuđena je na tri godine zatvora. U to vrijeme procurile su i njene fotografije iz perioda prije uplovljavanja u političke vode.

Alina Kabaeva

Od 2007. do 2014. političarima u ruskoj Dumi pridružila se lijepa atletičarka Alina Kabaeva, za koju se već godinama šuška da je u vezi s rusim predsjednikom Vladimirom Putinom te da mu je rodila i dijete.

alina

Alina Kabaeva

Osim što se bavila politikom i atletikom, lijepa Alina pozirala je za Vogue i Maxim.

Mara Carfagna

Još jedna političarka koju je u taj posao uveo Silvio Berlusconi. Prije bavljenja politikom, bila je zabavljačica i model, a u politiku je ušla prije 12 godina.

mara-1

Mara Carfagna

U javnost je procurio njen seksi telefonski razgovor s Berlusconijem, no uspjela je prevazići taj skandal.

Sethrida Geagea

Ova libanonska političarka u ranim četrdesetima postala je aktivna nakon hapšenja supruga 1994. godine.

sethrida

Sethrida Geagea

Rođena je u Gani, a članica libanonskog parlamenta je od 2005.godine.

Nikita Klaestrup

Mlada danska političarka, skupila je vojsku obožavatelja na društvenim mrežama zahvaljujući smionoj haljini koja je otkrila njene grudi.

nikita

Nikita Klaestrup

U kratkom vremenu atraktivnu političarku je na Instagramu počelo pratiti 40.000 ljudi. Ova 20-godišnja članica organizacije Konservativ Ungdom dobila je i poziv da pozira za Playboy.

Lisa Hanna

Bivša jamajčanska ministrica kulture i mladih i bivša Miss Svijeta Lisa Hanna privukla je pažnju svjetskih medija fotografijom na kojoj nosi mokru majicu i bikini.

lisa

Lisa Hanna

Titulu Miss svijeta osvojila je 1993. godine, time postavši treća žena u Jamajci koja je osvojila najprestižniju titulu ljepote.