NOGOMET

MUSEMIĆ ZA "AVAZOV" PORTAL: 99 posto ostajem na klupi Slobode!

Nogometni stručnjak o svemu pomalo

D. KOVAČ

19.5.2016

Husref Musemić, nogometni stručnjak na klupi tuzlanske Slobode, u izjavi za "Avazov" portal potvrdio je da će najvjerovatnije produžiti ugovor sa klubom sa "Tušnja".

- Vjerovatno ostajem na klupi Slobode. Danas sam imao razgovor s predsjednikom kluba i dobio ponudu da ostanem. Na meni je sad da odaberem šta i kako, ali 99 posto ostajem - kazao nam je Musemić.

Zaslužen trijumf Radnika

Osvrnuo se i na težak jučerašnji poraz Slobode od Radnika iz Bijeljine (0:3, ukupno 1:4) u revanš utakmici finala Kupa BiH.

- Radnik je jednostavno više želio pobjedu. Bolje su ušli u utakmicu i na vrijeme zabili prvi go, koji im je sigurno dao još više motiva i snage, tako da su zasluženo pobijedili. Da li je poraz trebao biti tako ubjedljiv ili ne, to je već druga stvar, ali mislim da mi nismo ništa drugo ni zaslužili osim poraza - kazao je Musemić.

Legenda kluba sa Koševa sa Slobodom je, osim što je ispustio trofej Kupa BiH, bio i na korak od osvajanja titule prvaka BiH. No, na kraju je sa ubjedljivih sedam bodova prednosti titula otišla u vitrine mostarskog Zrinjskog.

- Tako vam je to u sportu. Ja sam igračima govorio da se to u fudbalu jako brzo mijenja. Za sedam dana se sve izgubi. Slična situacija prije godinu ili dvije zadesila je i Benficu, koja je u svega desetak dana izgubila tri titule. Fudbal je čudna igra, naročito kada je u tako kratkom vremenskom roku veliki broj utakmica - rekao je Musemić.

Kvalitetnija liga

Smatra da bi od naredne sezone Premijer liga BiH trebala biti kvalitetnija, s obzirom na činjenicu da će brojati 12, umjesto dosadašnjih 16 klubova.

- Sigurno da će to donijeti jedan veći kvalitet fudbala u našoj zemlji. Mislim da smo previše dugo i čekali da se liga "skrati". Na sreću, došli smo do tog trenutka. Jednostavno, mislim da će biti kvalitetnija liga, a koliko će se ona uspješnom pokazati, to ćemo vidjeti nakon što se odigra prva sezona - naveo je Musemić.

Prokomentarisao je i slabe ovogodišnje nastupe klubova iz RS-a, ali i iz Sarajeva.

- Tako je to u fudbalu. Ja uvijek kažem, kada počne prvenstvo neke države, neko mora ispasti, neko mora biti prvi, drugi... I u svijetu se dešava da podbace klubovi koji imaju ambicije da budu u vrhu. Zato fudbal i jeste interesantan. Kod nas je ove godine bilo dosta burno, puno iznenađenja. Bilo je velike borbe za opstanak, borbe za vrh... - rekao je Musemić.

Prema njegovim riječima, sezona 2015/2016. vjerovatno je do sada i najinteresantnija u Premijer ligi BiH.

- Do predzadnjeg kola bilo je borbe za prvaka, pa do zadnjeg kola borbe za opstanak. Bilo je jako puno čudnih rezultata i iznenađenja, što je za ove prostore nekada bila rijetkost - istakao je Musemić.

Trebaju nam novi igrači

Sloboda 30. juna igra prvo pretkolo Europa lige. Musemić kaže da klubu sa "Tušnja" očajno trebaju pojačanja.

- Vidjet ćemo koga ćemo dobiti, jer još uvijek ne znamo ni ko bi nam mogao biti protivnik. Sloboda kao klub, nažalost, nema neki veći koeficijent na osnovu kojeg bi bila u nekom povoljnijem položaju. Sigurno je da nam treba novih igrača, a malo je vremena i za to, ali i za pripreme - zaključio je Musemić.