BIH

MEKTIĆ: "RTRS je najveći trovač javnog prostora u BiH i fašistoidna televizija"

Vanredna pres konferencija

S. D.

19.5.2016

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić održao je u Sarajevu hitnu pres - konferenciju na kojoj se osvrnuo na izvještavanja RTRS-a o njegovom privatnom životu.

On je kazao da ovaj javni servis provodi na njega kontrinuirane napade te ocijenio da je "RTRS najveći trovač javnog prostora u BiH i fašistoidna televizija."

Mektić je pojasnio činjenicom da je "samozvani ekspret za sve i svašta Dževad Galijašević", komentirajući njegovu diplomu o završenom školovanju kazao da na diplomi nedostaje Jedinstveni matični broj (JMBG),  te imena roditelja.

- Pa je on zaključio da tog matičnog broja nema jer bi se po njemu otkrilo da sam ja Hrvat i da sam usvojen. Pa zar to nije fašistoidno kad neko misli da je uvreda to što niste Srbin. Pa šta i da sam Hrvat ili Bošnjak ili vanzemaljac...Važno je da smo ljudi, jer neko misli da me s tim vrijeđa. RTRS treba kritikovati i baviti se s mojim radom, a ne s mojim privatnim životom, kazao je Mektić.

Ujedno on je pozvao MUP RS-a da preispita njegovu diplomu, te je kazao da se ne treba prozivati SIPA-u i Tužilaštvo BiH kako bi provjeravali njegovu diplomu zato jer je on stekao prije rata i na osnovu nje bio zaposlen u institucijama RS-a.

Mektić je kazao i to da smatra da RTRS plasira neistine o njemu i pruža priliku svima koji će pričati neistine protiv njega po nalogu predsjednika RS-a Milorada Dodika.

- Pozivam Dodika da zaustavi te laži o meni. Sve to nanosi štetu mojoj porodici, a naročito majci koja ima više od 80 godina.

- I sinoć me majka zvala i kaže "Dragane, sine, šta nam više ovo rade. Ja sam tebe rodila", rekao je Mektić dodavši da će neko odgovoarti ako se njegovoj majci nešto desi.

On je rekao da je ovo posljednji put da reagira na navode i izjave u programu  RTRS-a te da će zatražiti od Regularne agencije za komunikaciju (RAK) da preispita način izještavanja o njemu na ovom javnom servisu.

Ocijenio je, također, da do pritisaka na njega putem RTRS-a dolazi zbog istraga o korupciji.

- A istrage će biti nastavljene. Neka niko ne misli da ih može zaustaviti, a vjerujte ima takih slučajeva gdje su nanesene štete koje se mjere milijardama i da bi naša djeca imala budućnost moramo to rješavati istraživati, a ne je li neko Hrvat, Srbin ili Bošnjak. Važno je biti čovjek, rekao je Mektić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.