VIJESTI

BOSANKA KOJA JE RADILA ZA TRUMPA: On je strog, ali pravedan!

Uspješna agentica za prodaju nekretnina Senada Adžem 20 godina živi i radi u SAD-u

Al. Ti.

19.5.2016

Još 1992. godine tada 14-godišnja djevojčica Senada Adžem nije ni sanjala da će dvije decenije kasnije raditi za jednog od najbogatijih osoba na svijetu, kontraverznog biznismena i republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Senada je 1996. godine otišla iz Sarajeva te je sreću potražila preko bare u SAD-u. Diplomirala je na Odsjeku međunarodnog biznisa i političkih nauka, a 2014. godine proglašena je nacionalnim stručnjakom za prodaju nekretnina jer je prodala nekretnine u vrijednosti od 200 miliona dolara.

Senada je jedno vrijeme radila i za Donalda Trumpa sredinom 2000-tih, a milijardera je opisala kao "nevjerovatno profesionalnog".

- Trump je vrlo strog, ali korektan i fer - rekla je Senada i dodala:

- Svi koji se kod njega pokažu da znaju da rade, mogu uspjeti. Trumpu je bitan samo uspjeh i krajnji rezultat, bez obzira da li se radi o muškarcu ili ženi.

33

Senada Adžem: 2014. godine proglašena za nacionalnim stručnjakom za nekretnine

U intervju za MSNBC Senada Adžem je rekla kako je Trump uvijek radio na osnaživanju žena i da ih nije nikada vrijeđao seksistički.

- Došla sam iz Sarajeva, koji je tada bio u ratnom stanju u SAD i bila sam zahvalna što mogu da radim, tako da sam cijenila priliku koja mi se pružila. Trudila sam se maksimalno da dođem u poziciju u kojoj se sada nalazim.

- Kada sam radila za njega nikada se nije ponašao seksistički. On je znao da moramo izgledati besprijekorno i učtivo, jer kad radite u takvom okruženju to se od vas i očekuje.

Senada Adžem je također navela kako se neprijatno iznenadila tekstovima u novinama u kojima je pisalo kako je Donald Trump seksista.

- Trump se nikad nije ponašao ružno prema ženama. Osnaživao je žene direktorice, ali i žene u cijeloj kompaniji.

Voditelj je također upitao Senadu šta misli o stavovima Donalda Trumpa o imigraciji i izbjeglicama. Podsjećamo Trump je u više navrata naglašavao da treba imigrantima zabraniti ulazak u SAD.

- Ja sam došla sam u SAD 1996. godine. Bila sam sama, otac mi je poginuo tokom rata u Sarajevu. Naporno sam radila, da dođem gdje sam sada. Od Donalda Trumpa sam mnogo naučila, jer je on sjajan biznismen. Kada sam dolazila ovdje, sve papire sam uradila po zakonu, ali nije mi bilo lagano - kazala je Adžem.

Senada također nije otkrila da li će svoj glas dati Trumpu na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u.

- Bit ću pravi diplomata. Neću vam reći to, jer imam mnogo klijenata koji su na strani i republikanaca i demokrata - rekla je kroz smijeh Adžem.

Za kraj progovorila je i brutalnim napadima koje Trump vrši iz dana u dan prema svojim protukandidatima u borbi za Bijelu kuću.

- Trump nije politički korektan. Sve što smo vidjeli dosad govori nam da  je agresivan. On je klasični poslovan je čovjek i svakog vidi kao rivala i tu je da pobijedi - rekla je za kraj Adžem.