OSTALI SPORTOVI

Zubac: Naša obaveza je da branimo titulu

Trenerica ekipe Grude Autoherc

Fena

19.5.2016

U subotu u Tuzli počinje završni turnir Kupa BiH za rukometašice. Uz domaće Jedinstvo, trofej najmasovnijeg takmičenja „napadat“ će Grude Autoherc, Izviđač i Bihać.

Prvi favorit Final foura svakako je ekipa dvostrukih prvakinja i branitelja Kupa Grude Autoherca.

- Kao prošlogodišnji osvajači imamo obavezu da branimo tu titulu i sve ćemo učiniti da ponovo osvojimo „duplu krunu“. Nakon što smo bez poraza osvojili naslov prvakinja države, imamo veliku želju za novim trofejom - izjavila je za Fenu Zlata Zubac, trenerica ekipe Grude Autoherc.

Bivša selektorka ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine smatra da su sve ekipe jake, a njenim rukometašicama bit će veliki izazov polufinalni susret protiv Izviđača iz Ljubuškog.

- Mislim da će sama završnica biti veoma interesantna i da će sve ekipe pružiti svoj maksimum. Sigurna sam da će se u Mejdanu igrati kvalitetan rukomet. Svim ekipama završnice želim puno sreće, dobru igru i lijepo druženje u sportskoj Tuzli - poručila je trofejna trenerica, Zlata Zubac.

U polufinalnim susretima turnira u Tuzli sastaju se Jedinstvo - Bihać, te Izviđač - Grude Autoherc.

O detaljima završnog turnira bit će riječi na konferenciji za novinare uprave Jedinstva koja je danas zakazana u Tuzli (10 sati).