KOŠARKA

MUSA: Više nećemo davati izjave, ni ja niti moji saigrači!

Kapiten kadetske reprezentacije ogorčen

N. K.

18.5.2016

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH počela je u Kaknju pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu povodom čega je danas održana i konferencija za medije. 

Selektor Josip Pandža požalio se kako se vrši pritisak na njegove igrače, te da im je potreban mir kako bi se što bolje spremili, a sličnog mišljenja je i kapiten Džanan Musa.

“Mislim da je nekorektno da mi i bh. javnost očekujemo nešto od Svjetskog prvenstva iz razloga što nemamo svoj mir. Danas nakon press konferencije smo se vratili u Kakanj i obavili katastrofalan trening na kojem se još jedan naš igrač povrijedio. Zaista nam je potreban mir kako bi se što bolje pripremili i bili maksimalno fokusirani samo na košarku. Od ovog treninga nećemo davati više izjave ni ja niti moji saigrači. Prije Evropskog prvenstva bili smo totalni anonimusi, a poslije su nas svi vukli za rukav. Molim sve da nam pruže jedan mir ako žele da im priredimo ponovo 50.000 ljudi u Sarajevu", poručio je talentovani košarkaš putem svoje Facebook stranice nakon današnjeg treninga.

Podsjetimo, naša reprezentacija će na Mundijalu u Španiji narednog mjeseca igrati u grupi sa Francuskom, Dominikanskom Republikom i Južnom Korejom.