NOGOMET

Radnik demolirao Slobodu sa 3:0 i osvojio Kup BiH

Slavili sa ukupnih 4:1

Aj. B.

18.5.2016

Ovo je za Radnik prvi pehar na državnom nivou u historiji kluba. Ranije su tri puta bili prvaci RS-a, te su 2010. godine podigli pehar Kupa RS-a.  Zahvaljujući ovom uspjehu, naredne sezone će igrati kvalifikacije za Evropa ligu.

90' Lasić je promašio iz situacije jedan na jedan. Ovo je moglo biti potpuno demoliranje Slobode.

87' Sjajna kontra Radnika. Fudbaleri Slobode krenuli su ofanzivno, ali su nogometaši Randika odbranili se, te istrčali sjajnu kontru. Svoj drugi gol na meču postigao je Samir Memišević.

84' Sjajna prilika za Radnik, ali je Vasić kasno poslao loptu za Hodžića, koji je bio u nedozvoljenoj poziciji.

76' Na terenu nema promjena. Radnik kontroliše meč od početka susreta. Publika se za kratko zabavila, jer je na teren utrčao pas, koji je prekinuo susret.

64' Nogometaši Radnika poveli su sa 2:0  golom Semira Memiševića. Golman Pirić odbranio je prvi pokušaj Obradovića, ali ništa nije mogao uraditi kod udarca Memiševića.

55' Nogometaši Radnika i u nastavku meča dobro stoje na terenu, te ne dozvoljavaju gostima da se probiju do njihovog gola. Trener Slobode Husref Musemić isključen je sa susreta zbog prigovora.

45' Završeno je prvo poluvrijeme uzvratnog susreta finala Kupa BiH. Radnik je sve vrijeme kontrolisao loptu, a Sloboda nijednom nije opasnije zaprijetila njihovom golu. Radnik je uputio četiri udarca u protivnički gol, od čega je jedan išao u okvir, dok je Sloboda još uvijek bez udaraca.

Ukupan rezultat sada je 2:1 za Radnik.

30' Nakon gola Radnika fudbaleri Slobode nisu uspjeli konsolidovati redove. Igra se na sredini terena, a Tuzlaci nisu uspjeli zaprijetiti golu Avdukića.

10' Fudbaleri Radnika poveli su na samom početku uzvratnog susreta Kupa BiH protiv Slobode. Gol je postigao Dušan Hodžić u petoj minuti meča.

Radnik danas nastupa u sastavu: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Lazić, Zeljković, Obradović, Maksimović, S. Jakovljević, Šećerović.

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić, Ivetić, Sarić, Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Veselinović, Merzić.

Prvi meč igran u Tuzli završen je bez pobjednika 1:1.