NOGOMET

KUP BIH Pehar ostaje u Bijeljini ili ide Tuzlacima

Na rasporedu revanš susret finala između Radnika i Slobode

D. TEŠIĆ - E. MUHAREMAGIĆ

18.5.2016

Bosna i Hercegovina će večeras u Bijeljini dobiti novog pobjednika Kupa. Na rasporedu je revanš susret u kojem se sastaju Radnik i Sloboda, nakon što u prvom susretu nije bilo pobjednika (1:1). Meč je na rasporedu u 17 sati.

Ove sezone fudbaleri Radnika oborili su sve rekorde u svojim klupskim statistikama.

Prednost domaćina

Sezona će biti upamćena kao najuspješnija po plasmanu, broju osvojenih bodova u ligi, po prvi put pozitivnom rezultatskom skoru, najmanjem broju primljenih golova, a dva igrača Radnika pozvana su u reprezentaciju BiH.

U takvoj atmosferi fudbaleri Radnika dočekuju finale Kupa BiH i revanš meč protiv Slobode.

- Dat ćemo sve od sebe i jedva čekamo da susret počne. Rezultatski imamo blagu prednost u odnosu na našeg protivnika, ali još ništa nije gotovo. Sloboda će sigurno igrati na pobjedu, a mi ćemo pokušati da ih osujetimo i prvi put pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH zajednički podignemo svi u ekipi - rekao je Dušan Hodžić, igrač Radnika.

Trener Slavko Petrović naglasio je da su mečevi između Slobode i Radnika oduvijek igrani na veoma mali broj golova i takav susret očekuje i danas.

- Moji igrači su posebno motivirani za ovaj meč, prevashodno što smatram da imamo mnogo veću želju za trijumfom. Očekujem veliku podršku navijača koji će biti naš dodatni stimulans i podstrek - naglasio je Petrović.

S druge strane, Trener Slobode Husref Musemić zna šta znači veliki ulog u važnim utakmicama i u skladu s tim priprema ekipu.

- Završili smo prvenstvo na odličnom drugom mjestu, sada nam ostaje revanš finala u Kupu. Jasno je da, ako želimo osvojiti trofej, u Bijeljini moramo postići pogodak. Tako ćemo se i postaviti i ponašati. Mislim da je rezultat iz prve utakmice od 1:1 dostižan. Sigurno da će osvajanje trofeja za nas ili Radnik značiti veliki uspjeh i neko će ga osvojiti. Iskreno se nadam da ćemo to biti mi - kaže Musemić.

Ekspedicija Tuzlaka je od jučer u srcu Semberije, gdje u etno-selu „Stanišići“ kuju planove za osvajanje trofeja i ovaj istinski važan meč u kojem će biti lišeni usluga kapitena Zajke Zebe, koji je zaradio crveni karton na Tušnju.

Velika podrška

- Stanje u ekipi je relativno dobro jer ćemo, osim Zebe i povrijeđenog Harisa Mehmedagića, imati igrače na raspolaganju - kaže Musemić.

Inače, Sloboda će i u Bijeljini imati veliku podršku navijača. Očekuje se prava invazija gostiju iz Tuzle, jer je kupljeno 400 ulaznica po cijeni od 10 KM za najvatrenije navijače, a svoj dolazak najavili su i poštovaoci Slobodine igre. Otprilike će na Gradskom stadionu biti skoro 1.000 Tuzlaka, koji s nestrpljenjem očekuju vrlo važnu utakmicu za svoju ekipu.

Domaćini spremaju ražanj i volove

Domaćini iz Radnika, kao i iz Grada Bijeljine, skoro su uvjereni da će osvojiti prvi put pehar u klupskoj historiji pa su za ovu priliku osigurali i organizirali veliko slavlje na centralnom trgu.

Tako spremaju ražnjeve s pečenim volovima, muzički orkestar i još poneki sadržaji koji jedan uz drugi idu ovom prilikom.

Na donatorskoj večeri prikupljeno 130.000 KM

Tuzla i FK Sloboda organizirali su javni poziv svim privrednim subjektima iz grada, ali i Kantona. U skladu sa svojim mogućnostima partneri i donatori bili su izdašne ruke pa je skupljeno 130.000 KM, koje će biti utrošene za uplaćivanje druge rate reprograma, koja iznosi 190.114 KM.

Zauzvrat, Sloboda će ponuditi promociju i marketinške usluge kompanijama s kojima bude potpisan ugovor o saradnji.