BIH

ZENIČANKI ISPUNJENA ŽIVOTNA ŽELJA Bivša manekenka u invalidskim kolicima postala majka

Vernesa Krišto uspješno se porodila u KBZ

D. PAŠALIĆ

17.5.2016

Bivšoj manekenki Vernesi Krišto iz Zenice, koja je od 2007. godine zbog oboljenja kičme bila podvrgnuta brojnim operacijama, zbog čega je i danas prikovana za invalidska kolica, ispunila se životna želja - postala je majka. 

- Ovo je nešto najljepše na svijetu što sam vidjela i osjetila. Nemoguće je ovu sreću opisati riječima. Moja kćerkica je sav moj svijet - kazala je jučer za „Dnevni avaz“ ova hrabra Zeničanka.

Porođaj je uspješno obavljen na carski rez u Kantonalnoj bolnici Zenica, a Vernesa se ne odvaja od svoje kćerkice Ele. Radost nije krio ni ponosni otac Oliver. On nam je samo kratko uspio kazati da je još pod ogromnim dojmom i da je presretan.

vernesa-invalidska-kolica

Vernesa ne može samostalno hodati

Vernesa je prije devet godina, kao 19-godišnjakinja, umjesto da korača modnim pistama završila na operacionim stolovima u bolnicama u BiH i regiji. Uprkos nizu operacija koje su joj djelimično pomogle, ona ipak ne može samostalno hodati. 

Troipogodišnju vezu s Oliverom Krištom iz Sarajeva, koji joj je sve vrijeme bio ogromna podrška, brakom je krunisala prošle godine. Sada su najsretniji roditelji na svijetu i još ne mogu shvatiti da su, nakon svih nedaća, njihova maštanja i snovi postali java.

- Iako je iza mene nesretan životni period, ipak Bog čovjeku zna i olakšati. Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore - poručila je Vernesa.