OSTALI SPORTOVI

Mladi plivač Amar Borić osvojio zlato u Dubrovniku

Zeničanin odličan na Plivačkom mitingu "Zlatni Orlando 2016"

Autor:D. Pa.

16.5.2016



U organizaciji Plivačkog kluba "Jug-Dubrovnik", proteklog vikenda u Dubrovniku je održan Plivački miting "Zlatni Orlando 2016" na kojem je učestvovao i Amar Borić (16) iz Zenice.

Mladi Zeničanin ponovo je upisao još jedan briljantan nastup, gdje je pored 367 takmičara iz 25 klubova iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske osvojio zlatnu medalju u disciplini 200 leđno, srebrenu medalju u disciplini 100 leđno i bronzanu medalju u disciplini 200 slobodno.

img-4495

Odlični rezultati mladog Borića u Dubrovniku naročito su fascinantni budući da se radi o njegovom prvom nastupu nakon povrede u aprilu, te da je zbog prestanka rada bazena u Zenici morao svakodnevno odlaziti u Sarajevo i pripreme obavljati na olimpijskom bazenu Otoka. 

- Drago mi je da se upornost i rad isplatio. To mi daje još veću motivaciju i uskoro krećem u još jači trenažni proces. Plivao sam pod rizikom povrede, međutim, uvijek može bolje. Problem sa bazenom i dalje traje, ali nakon svega bitno je da sam ozdravio. Kad ste zdravi, moguće je nešto napraviti - rekao je za "Avazov" portal uspješni Borić.