NOGOMET

U srijedu revanš susret Kupa BiH između Radnika i Slobode

Tim iz Bijeljine u prednosti nakon prve utakmice u Tuzli

Fena

16.5.2016

Uzvratni susret finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Radnika i Slobode igra se u srijedu u Bijeljini, čime će biti spuštena zavjesa na još jednu nogometnu sezonu u BiH.

Utakmice 30. kola Premijer lige BiH odigrane su u nedjelju i poznate su tri ekipe koje će predstavljati BiH u evropskim takmičenjima te šest ekipa koje napuštaju elitno takmičenje.

Jedina nepoznanica je pobjednik Kupa BiH i ekipa koja će se u Evropi pridružiti Zrinjskom, Slobodi i Širokom Brijegu.

Pobjedi Slobode u Kupu nadaju se u Sarajevu, s obzirom na to da bi u tom slučaju i koševski premijerligaš kao četvrtoplasirani tim Premijer lige izborio nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu. No, stručni štab Radnika drugi dio sezone podredio je Kupu i nadaju se da će u prvom finalu doći do trofeja i historijskog plasmana u Evropu.

Tim iz Bijeljine ima pozitivan rezultat iz prvog meča u Tuzli koji je završen rezultatom 1:1 te mu je za osvajanje Kupa dovoljan i remi bez golova. Tuzlaci će u revanšu igrati bez kapitena Zajka Zebe koji je dobio crveni karton u prvom meču, ali vjeruju da u osmom finalu Kupa u historiji mogu do prvog trofeja.

Susret u Bijeljini igra se u srijedu od 17 sati, a glavni sudija je Ognjen Valjić iz Banje Luke.