DIJASPORA

HOLANDIJA Mostarci prikupili 10.105 eura za FK 'Velež'!

'Crvena noć' u Zevenhuizenu

A. Hu.

16.5.2016

Ni ispadanje FK 'Velež' u Prvu federalnu ligu i najteži dani u novijoj historiji za jedan od simbola Mostara nisu ohladili navijače 'Rođenih' u Holandiji da već petu godinu po redu organiziraju  'Crvenu noć' u znak podrške voljenom klubu. Senad Džafić, Sanjin Pala i Denijal Behram, organizatori male godišnje skupštine Mostaraca u ovoj zemlji, zakazali su okupljanje u gradiću Zevenhuizen a odziv sugrađana iz grada na Neretvi po običaju je bio vrlo dobar.

fk-velez3

Organizatori su lijepo ukrasili dvoranu u Zevenhuizenu

 - Prikupili smo 10.105 eura i prezdovoljni smo, kako akcijom 'Za svoj klub' tako i organizacijom 'Crvene noći'. Raja se odazvala na naš poziv, prije svega preko društvenih mreža, zatim na naše privatne poruke. Moramo se zahvaliti 'Tomkor Group' d.o.o. Split i donaciji od 1000 eura zatim Mustafi Kečeviću iz Trebinja i akciji koju je sam napravio u Švedskoj i sakupio 735 eura, nezaobilaznoj fondaciji Slipičević i donaciji od 500 eura kao i familij Džafić ispred 'Eethuis' Mostar, 600 eura. Oko 132 donatora se odazvalo na nas poziv i zato se svima moram zahvaliti', raportirao nam je Danijal Behram, u ime organizatora.

Mostarce iz Holandije i nekoliko susjednih zemalja muzikom je zabavljao Senad Musić a pored muzike, plesa, pjesme, organizirana je i tombola a pojedincima su uručeni i pokloni.

fk-velez5

Sve u crvenim bojama voljenog kluba

'Crvena noć'  okupila je i prijatelje FK 'Velež' i Mostara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Sandžaka, Vojvodine. I ovaj put vjerni navijači 'Rođenih', njih oko 150 poručili su da ne misle stati s pomaganjem i brigom za  voljeni klub.

- Nećemo stati s akcijama a dokaz tome je i ideja koja je pala u Zevenhuizenu od Nihada Delića, člana Uprave 'FC De Egelantier Boys', gdje igraju naša djeca u 4 ligi Rotterdama. Riječ je o utakmici humanitarnog karaktera s veteranima FK 'Velež', krajem jula. Naravno da uz ovo ide i donacija ovoga Kluba za 'Velež', našu djecu', dodao je Denijal Behram, neumorni aktivista popularnog mostarskog fudbalskog kluba.

fk-velez2

Semir je bio najmlađi navijač Veleža na "Crvenoj noći" u Zevenhuizenu

Prikupljeni novac namijenjen je dovršetku radova na pomoćnom terenu stadiona u Vrapčićima, tačnije za nabavku pomoćnog materijala neophodnog za trening svih kategorija igrača a sve će biti u tijesnoj saradnji s Udruženjem građana 'Mostarski Rođeni' koji su specijalno ovim povodom stigli u Holandiju i preuzeli donaciju.

Behram se posebno zahvalio Senadu Džafiću za veliki doprinos od skupljanja donacija, prijema, dočeka i smještaja gostiju iz Mostaru, uloge domaćina do same organizacije 'Crvene noći' kao i Sanjinu Pala a novo druženje zakazano je za maj naredne godine.