VIJESTI

ČAVIĆ: Ukoliko ne budu uvaženi zahtjevi opozicije, protesti će biti nastavljeni

Pres konferencija u Banjoj Luci

G. DAKIĆ

15.5.2016

Lider NDP-a i šef štaba Saveza za promjene za organizaciju jučerašnjih protesta u Banjoj Luci Dragan Čavić rekao je danas da je u parku "Mladen Stojanović" jučer bilo 18. 000 nezadovoljnih građana. On je istakao da će Savez za promjene organizovati još ovakvih okupljanja ukoliko vlast u RS ne ispuni njihove zahtjeve.

Čavić je istakao da su Savez za promjene i njegove pristalice juče pokazali slobodu i da su digli glavu u borbi protiv nenarodnog režima Milorada Dodika. Briga opozicije za građane važnija je, kazao je Čavić, od režimske brige za fotelje. On je naglasio da Savez za promjene nije opozicija RS-u nego Miloradu Dodiku i njegovim "trabantima".

Čavić je istakao da je danas uputio zahtjev ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču da se protiv njega i ostalih lidera Saveza za promjene pokrene istraga u svjetlu tvrdnji pojedinih medija da su upravo oni primili novac Soroševe fondacije da bi organizovali jučerašnje proteste. Čavić je kao svjedoke u ovom postpuku naveo Stefana Karganovića, Aleksandra Perišića, glavnu i odgovornu urednicu SRNE Milicu Džepinu, generalnog direktora RTRS-a Draška Milinovića, urednika na RTRS-u Sinišu Mihailovića, vlasnika "Informera" Dragana J. Vučičevića, Nenada Stevandića, Luku Petrovića i Dobrilu Govedaricu.

- Režimska medijska mašinerija, predvođena SRNOM i RTRS-om, pokušala je da zastraši narod i da još jednom kaže da smo mi izdajnici. Tražim da se njihovi navodi do kraja ispitaju. To je obmanjivanje građana radi zastrašivanja. Mi moramo biti istraženi i zahtijevam da se istina utvrdi - kazao je Čavić.