BIH

OTKRIVAMO: Ko je misteriozni Mostarac za kojim luduje Britanka Claire Johnson

Milijarderka odsjela u hotelu "Eden"

M. H. - M. Sm.

14.5.2016

Nakon što je u cijeloj regiji odjeknula vijest da je u našu zemlju stigla britanska milijarderka Kler Džonson (Claire Johnson), svjetski poznata po društveno odgovornom angažmanu pod okriljem fondacije "Caudwell Children", a koja je i sama potvrdila da je zaljubljena u jednog Mostarca, u gradu na Neretvi svi se pitaju ko bi mogao biti njihov misteriozni komšija koji je oteo srce bogatoj Britanki. 

Bez odgovora 

Budući da je Džonson u Mostaru odsjela u hotelu „Eden“, Mostarci misle da bi upravo taj objekt mogao biti poveznica s tajanstvenim Mostarcem, a neki čak kažu da je riječ o vlasniku ovog hotela. No, o imenima niko zvanično ne govori. 

Neki, opet, smatraju da bi to mogao biti neki Mostarac koji već živi i radi u Engleskoj, gdje ga je Džonson i mogla upoznati.

- Ko god da je, drago mi je da će se usrećiti. Dobro je da je milijarderka došla u Mostar. Bilo bi najbolje da nam ovdje i ostane - kazala nam je jedna građanka.

I tokom prekjučerašnjeg razgovora za „Avaz“, upitali smo Džonson da nam otkrije ko je misteriozni Mostarac i od kada je s njim u vezi, ali ona je vješto izbjegla dati odgovor te je samo zagonetno kratko kazala da se zaljubila u jednog Mostarca i da je izuzetno sretna s njim.

- Mogu vam samo reći da je nakon dužeg vremena moje srce ponovo zatreperilo. Mnogo sam čula o Mostaru, čak i o Šantićevoj Emini i oduvijek sam željela posjetiti ovaj grad. Tada nisam ni slutila da će jedan Mostarac zarobiti moje srce – bila je tajanstvena Džonson, koja je inače rado viđena u društvu svjetski poznatih ličnosti. 

Druženje s poznatima

Tako se, između ostalih, na internetu mogu naći njene fotografije s bivšim predsjednikom SAD Bilom Klintonom (Bill Clinton), princem Čarlsom (Charles), nogometašem Kristijanom Ronaldom (Cristiano), glumcem Džonijem Depom (Johnny Depp), vojvotkinjom Sarom Ferguson (Sarah)...

Pomoć djeci s poteškoćama u razvoju

Džonson je u BiH doputovala s namjerom da pruži podršku humanitarnim udruženjima koja se brinu o djeci s poteškoćama u razvoju, kao i njihovim roditeljima. U Mostaru, gdje će boraviti nekoliko dana, namjerava posjetiti nekoliko takvih udruženja.