VIJESTI

BANJA LUKA: MUP RS proteste opozicije ograničio na park "Mladena Stojanovića"

SzP ne odustaje od zaključnog protesta na Trgu Krajine

G. DAKIĆ

12.5.2016

Predstavnici SzP i lideri opozicionih partija NDP-a i PDP-a Draga Čavić i Branislav Borenović razgovarali su danas u Banjoj Luci sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačom, povodom predstojećih protesta opozicije i vladajuće koalicije, koji će biti održani u subotu u ovom gradu.

Čavić je istakao da su u MUP-u RS izrazili zabrinutost za bezbjednost ovih mitinga i da su tražili da predstavnici SzP promijene trasu kojom će se kretati protest opozicije.

- U MUP-u RS su izdali rješenje kojim odobravaju naš protest u parku Mladen Stojanović. To rješenje je potpuno nezakonito i neustavno jer se ne može zabraniti slobodno okupljanje građana. Ukoliko nekome na protestima zafali samo dlaka sa glave za to će biti isključivo kriv Milorad Dodik – rekao Čavić.

On je dodao da će opozicija uputiti MUP-u RS dopis u kojem će stajati nova ruta kojom će se kretati protestanti opozicije.

Čavić tvrdi da SzP ne odustaje od zaključnog protesta na Trgu Krajine na kojem će se održati i miting SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Borenović je dodao da nikakvih problema ne bi bilo da politička samovolja Milorada Dodika malo manja.

On je istakao da je Dodik jedini krivac za moguće probleme.