VIJESTI

RADMANOVIĆ: Ekstremisti nisu u Srbiji, oni ne žive tamo, već u Sarajevu

Pres konferencija SNSD-a

G. Dakić

12.5.2016

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je danas u Banjoj Luci na konferenciji za novinare da je poziv opozicije "na oslobađanje Republike Srpske" uvredljiv i da ne odražava pravo stanje stvari.

On je istakao da će svi koji dođu na miting, koji organizuje vladajuća koalicija, pokazat kako se voli RS.

- Želimo da pokažemo da volimo Republiku Srpsku. Doći će svi oni koji vole RS, i biće ih mnogo više nego onih koji dolaze da je ruše. U toku rata naše sjeverne i južne komšije su takođe pozivale "na oslobađanje RS i Banja Luke", a istim tim vokabularom se koristi SzP - kazao  je Radmanović.

On ističe da su predstavnici opozicije nesposobni i nemaju ideju, a da su njihovi ciljevi ne samo uvredljivi, nego liče na regionalne scenarije u Skoplju i Podgorici.

- Podršku za to dao je im čovjek kojo je uvrijedio RS, Ahmet Davutoglu, koji nikoga od domaćina nije pozdravio osim Ivanića. I ranije smo imali raznih nesporazuma sa Davutogluom. Ekstremisti nisu u Srbiji i oni ne žive tamo, već u Sarajevu, samo Bosić to ne zna- poručuje Radmanović.

Dodajući da vladajući SNSD ne želi napade i rušenje, Radmanović kategorično tvrdi da se nijedan eksces neće desiti i da će se spriječiti čak i provokatori iz njihovih redova.

-Nemam informaciju o dolascima ekstremista iz FBiH, imali smo sastsnak, svi su saglasni oko ovoga, to je još jedna podvala- tvrdi Radmanović.