BIH

DODIK: Oni koji su pravili destabilizaciju, suočit će se sa zakonskim mjerama

Predsjednik RS-a o najavljenim protestima

Fena

11.5.2016

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je siguran da će oba javna skupa, i vlasti i opozicije u RS-u, koja su planirana za subotu, 14. maja, u Banjoj Luci, biti bezbjedna.

Oni, koji bi na protestima pravili destabilizaciju, upozorio je, suočit će se sa zakonskim mjerama i MUP-om RS-a, koji je zadužen za bezbjednost.

Dodik se na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću „na brizi prema RS-u“ i dodao da je miting vladajuće koalicije u RS-u ustvari zakazala opozicija.

Kazao je i da svaka vrsta informacije o mogućem ugrožavanju stabilnosti i bezbjednosti RS „dobrodošla“, te izrazio zahvalnost Vučiću koji je na to javno upozorio i time pokazao, kako je naveo, svoju odgovornost.

Dodik je istakao da će na miting, koji u Banjoj Luci organizuje vladajuća koalicija u subotu, 14. maja, doći oni koji su, prije svega, privrženi mirnom predstavljanju RS-a, a da postoje spekulacije o navodnom dolasku nekih ekstremističkih grupa i ocijenio da u tim spekulacijama postoje i zle namjere.

- Što se tiče našeg mitinga podrške RS-u, niti prihvatamo te grupe, niti smo ljudi koji imaju mentalni sklop te vrste, naveo je Dodik.

Ponovo je optužio rukovodstva opozicije u RS-u za izdaju interesa RS-a.