NOGOMET

PARADOKS SERIJE A Ako Verona pobijedi u zadnjem kolu ostaje bez 15 miliona eura

Tvrde da će igrati pošteno

(Aj. B.)

11.5.2016

Fudbaleri Verone u zadnjem kolu Serije A će imati priliku osigurati sebi dodatnih 15 miliona eura. Problem je samo što bi za to trebati pustiti Palermo da ih pobijedi.

Serija A ima fond od 60 miliona eura za timove koji ispadaju, ali se taj novac ne raspoređuje ravnomjerno. Ekipa koja ispadne nakon samo jedne sezone u Seriji A dobija 10 miliona, poslije dvije 15, a poslije tri i više sezone u Seriji A 25 miliona eura.

Verona je sigurni putnik u Seriju B, kao i Frosinone. U zadnjem kolu će se odlučiti da li će im se pridružiti Capri ili Palermo. Verona će u tom kolu gostovati Palermu, dok će Udinese biti domaćin Capriju. Ukoliko Palermo pobijedi, sigurno opstaje, te će se Veroni u Seriji B pridružiti ekipe koje su provele samo jednu sezonu u najjačem italijanskom rangu.

Ukoliko ipak ispadne Palermo, Veroni ne ostaje mogućnost da uzmu bonus od dodatnih 15 miliona eura, koji bi dobili u slučaju da se odmah naredne sezone vrate u Seriju A.

Iz Uprave posljednjeplasirnaog tima lige tvrde da će ipak igrati pošteno. Naravno, postoji opcija da Verona pobijedi Palermo, ali i da Capri izgubi. U tom bi slučaju definitivno odigrali pošetno, a ostala bi im otvorena opcija za bonus.

Nikad zanimljiviji kraj Serije A!

serija-a

Tabela uoči zadnjeg kola