VIJESTI

VUČIĆ: Mogući su nemiri u Republici Srpskoj, pozivam sve na uzdržanost!

Vanredna konferencija za novinare premijera Srbije

(D. K.)

11.5.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da obavještajne službe te zemlje imaju informacije kako je moguće da dođe do nemira tokom najavljenih protesta u Republici Srpskoj.

I opozicija i vlast najavili su mitinge u Banjoj Luci za 14. maj, a Vučić je rekao da Vlada Srbije apeluje na sve političke aktere da sačuvaju mir.

- Mir i stabilnost su uslovi bez kojih Srbija ne može naprijed. Zato sam razgovarao sa Miloradom Dodikom i Mladenom Ivanićem i izrazio zabrinutost zbog informacija koje smo dobili - rekao je Vučić.

Kako je rekao, postoje informacije da bi moglo da dođe do nemira u Banjoj Luci i zato Srbija "moli sve političke aktere u Republici Srpskoj" da sve prođe u miru.

- Da ne dođe do nemira, da svi putevi budu dobro osigurani. Ne znam kako će se sačuvati mir tamo gdje se nađu dvije grupe autobusa, ali molim sve da sa punom odgovornošću sagledaju budućnost RS - kazao je Vučić.

Naveo je da bi nemiri bili problem i za RS, ali i za BiH i samu Srbiju.

- Budućnost i opstanak RS-a bili bi dovedeni u pitanje bilo kakvim sukobima ili fizičkim obračunima, a Srbija bi bila dovedena u nezavidan položaj - riječi su Aleksandra Vučića.