VIJESTI

BANJA LUKA: Protestno okupljanje opozicije uprkos Dodikovom protivljenju

Uoči subotnjeg mitinga

G. D.

10.5.2016

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci danas je održano protestno okupljanje predstavnika opozicije uoči subotnjeg mitinga koji organizuje Savez za promjene.

Lider NDP-a i jedan od zvaničnika Saveza za promjene Dragan Čavić kazao je da će se protesti održati uprkos svim nastojanjima vlasti da ih zabrani.

Naveo je da će subotnji protesti pokazati koliko je nezadovoljstvo među građanima RS-a, te da će poslati jasnu poruku šta misle o vladajućoj koaliciji u ovom entitetu.

Čavić je naglasio da će u prvom redu protesta biti svi lideri opozicionih partija u RS-u.

imag0336

- Dodikove izjave o tome da ove proteste finansiraju stranci, Bakir Izetbegović, Turci su besmisleni. Ovi protesti se finansiraju sa računa opozicionih partija i to svako može da provjeri. Dodik više naprosto ne zna šta priča. Protestni miting počet će u 12 sati u parku "Mladen Stojanović", a onda ćemo se uputiti na Trg Krajine - riječi su Čavića.

Ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak potvrdio je za "Dnevni avaz" da će se u prvom redu naći i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Istakao je kako nema sumnje da će protesti pokazati jasan stav naroda prema vlasti RS-a.

- Postoji velika vjerovatnoća da se na protestima ne obraća niko od političara, već da se glas da obespravljenom narodu RS-a. Svi lideri partija će stati ispred demonstranata, ali u narednim danima ćemo odlučiti ko će se tačno obratiti na mitingu - rekao je Crnadak.