VIJESTI

DODIK PORUČIO: "Mitinge opozicije pomažu Bakir Izetbegović i turske pare"

Nakon sastanka u Banjoj Luci

G. D.

9.5.2016

17:45 Predsjednik RS i SNSD Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci da proteste opozicije, koji su zakazani za subotu, 14. maj, pomažu lider SDA Bakir Izetbegović, ali i pojedini turski donatori. On je istakao da su usluge podrške ovom mitingu stigle direktno iz Turske.

- Ulica nije stvar koja će legitimisati RS i koja će izabrati vlast. To se neće desiti. Predstavnici opozicije stalno podižu temperaturu i jauču kako meni smeta. Dva mitinga nisu opasna i bezbjednost je zagarantovana. Neće se dozvoliti rušenje, a ja preuzimam odgovornost za ljude koji dođu na naš protest - rekao je Dodik nakon sastanka sa Markom Pavićem (DNS), Petrom Đokićem (SP), Nenadom Stevandićem (Ujedinjena Srpska) i Draganom Đurđevićem (SRS "Dr Vojislav Šešelj).

On je istakao da vladajuća koalicija traži demokratsko i civilizovano ponašanje i još jednom naglasio da iza mitinga opozicije stoje stranci.

- Politički govori na otvaranju Ferhadije nedolično su napali RS. Potrebno je osuditi govor Davutoglua. Nisam govorio na otvaranju Ferhadije, jer nije bilo zastave RS i nisam želio da skrnavim taj vjerski skup. Pisao sam  članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću da od zvaničnih turskih vlasti traži da se ograde od Davutogluovih riječi, jer one predstavljaju njegov ekstremizam i neoosmanizam. I u takvoj atmosferi Turci pomažu Savez za promjene - kazao je Dodik.

16:25 Palati RS u Banjoj Luci počeo je sastanak predsjednika SNSD-a i RS-a Milorada Dodika s liderima drugih političkih partija: Markom Pavićem (DNS), Petrom Đokićem (SP), Nenadom Stevandićem (Ujedinjena Srpska) i Draganom Đurđevićem (SRS "Dr Vojislav Šešelj").

Predstavnici Saveza za promjene još jednom su odbili da dođu na sastanak kod Dodika.

Na sastanku će biti riječi o protestima koje su i opozicija i vladajuća koalicija zakazali za subotu, 14. maj.