VIJESTI

SAVEZ ZA PROMJENE: Protesta će biti, ne idemo kod Dodika!

Predstavnici Srpske demokratske stranke potvrdili

G. D.

9.5.2016

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić i predsjednik GO SDS Banja Luka Predrag Vulin saopćili su danas da će se protesti zakazani za 14. maj održati uprkos svim protivljenjima vladajuće koalicije u RS.

Tadić je istakao da predstavnici Saveza za promjene neće ići na današnji sastanak kod predsjednika RS MIlorada Dodika, tvrdeći da oni nemaju tamo šta da rade.

Ponovio je da početak velikog narodnog protesta počinje u subotu, 14. maja, u 12 sati, u parku "Mladen Stojanović", dodajući da će se kolona nakon toga uputiti prema Trgu Krajine.

- Taj dan u Banjoj Luci se neće desiti nikakvi protesti i kontraprotesti. To je veliko okupljanje građana RS koji su nezadovoljni katastrofalnim stanjem u koje nas je dovela aktuelna vlast. Građani RS žele da iskažu svoje nezadovoljstvo i to ništa ne može da spriječi. Pojedini pokušaji da se ovi protesti zabrane su apsurdni do te mjere da određeni poslušnici aktuelne vlasti uklanjaju prepreke koje su postavljali Savezu za promjene - rekao je Tadić.

Vulin je rekao da SDS, kao najjača opoziciona partija u RS, artikuliše volju građana i da će se to posebno vidjeti 14. maja u Banjoj Luci.

Dodao je da građani u RS smatraju kako su dovedeni na ivicu ekonomske i socijalne bijede.