CRNA HRONIKA

ISTRAGA O UBISTVU AMILA GECA Go-go plesačica jučer šutjela u Tužilaštvu

Nastavak suđenja

Autor:Dž. BULBUL

6.5.2016

Melisa Musić (28), go-go plesačica i prijateljica Tomislava Tome Spahovića, bh. MMA borca osumnjičenog za ubistvo Amila Geca (32), jučer je ponovo saslušavana u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Predali se policiji

Ona je uhapšena 22. aprila, istog dana kad se dogodilo ubistvo Geca u Buča Potoku, i otad se nalazi u pritvoru. Sumnjiči se za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. 

Za razliku od prethodnog puta, Musić se jučer branila šutnjom, što nam je potvrdio njen advokat Omar Mehmedbašić.

Tomo Spahović, nakon sedam dana bijega, a kojeg, također, zastupa advokat Mehmedbašić, predao se prošlog četvrtka pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Osim Spahovića, policiji se predao i Arlis Nišić zvani Aro, za kojim se, također, tragalo. 

spahovic-predaja-3

Tomo Spahović s advokatom Omarom Mehmedbašićem ispred zgrade MUP-a KS

Kantonalni sud u Sarajevu, koji je izdao naredbu za raspisivanje potjernice za Spahovićem, ranije mu je odredio jednomjesečni pritvor, a pritvoren je i Nišić. On je osumnjičen za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. 

Jedan hitac

Dok je policija tragala za ubicom Geca, kod Musić je pronađen pištolj. Nezvanično, Musić je, neposredno nakon hapšenja, izjavila da nije pucano iz pronađenog pištolja.

amil-gec-100

Gec: Ubijen jednim hicem u glavu

Izvor blizak istrazi otkrio nam je tada da je pištolj, koji se već odavno nalazi u Melisinom stanu, crne boje, dok je na Geca, navodno, pucano iz niklovanog pištolja. 

spahovic-i-nisic

Detalj ispred MUP-a kada su se predali Spahović i Nišić

Podsjećamo da je Gec ranjen u ulici Nusreta Prohića do broja 20, 22. aprila u 3.40 sati, a istog dana je u 22.45 sati umro u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo. Obdukcija je pokazala da je ubijen jednim hicem ispaljenim u glavu.

Poznati sportista

Spahović važi za jednog od naših najboljih MMA boraca, a zahvaljujući svojoj atraktivnosti i borbenosti, zapao je za oko i pojedinim organizacijama u Sjedinjenim Američkim Državama te je postao član "American Top Teama" i nastupa pod nadimkom Beast. Do sada je zabilježio osam pobjeda, od kojih pet nokautom, a zabilježio je i šest poraza.