VIJESTI

MEHIČIĆ: Draže mi je što sam dobio knjigu nego LCD televizor

Čitaoci preuzeli poklone povodom 1000. broja "TV Extre"

Autor:T. ĐEVIĆ

6.5.2016

Naši vjerni čitaoci koje je „Dnevni avaz“ obradovao povodom 1000. broja priloga „TV Extra“ jučer su u „Avaz Twist Toweru“ preuzeli svoje poklone.

Deset LCD televizora, deset montaža Total TV-a, deset mjesečnih članarina za „Fitness Universe“, 20 paketa sa po šest DVD-ja velikih filmskih ostvarenja bh. kinematografije te 20 poklon paketa sa po dvije knjige – „Pripovijetke“ Ćamila Sijarića i „Ljeto u zlatnoj dolini“ Srđana Vuletića, otišle su u sve krajeve BiH.

Lijepo iznenađenje

Oni koji su jučer došli u „Avaz Twist Tower“ nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost na poklonu koji im je osigurao „Dnevni avaz“. Među njima je bio i Kenan Šestić, koji je došao iz Zenice kako bi preuzeo svoj LCD televizor. 

- Učestvovala je moja majka. Vjerujem da će ovo biti lijepo iznenađenje za nju. Redovni smo čitaoci „Dnevnog avaza“, „TV Extre“ i ostalih priloga. Hvala vam – kazao je Šestić. 

Redovni čitalac Ramiz Muslić kaže da očito ima mnogo sreće, jer je ovo već treći put da dobiva poklon od „Avaza“. 

- Prvi put bio je to odlazak na nogometno prvenstvo u Portugalu, drugi put dobio sam peglu i evo sad su to DVD-jevi – naveo je Muslić. 

Sreća se osmjehnula i Irfanu Mehičiću, velikom ljubitelju pisane riječi, koji je zadovoljan što su mu pripale dvije knjige. 
  
- Za mene je knjiga nešto zaista vrijedno. Od djetinjstva volim čitati. Draže mi je što sam dobio knjigu nego da mi je pripao LCD televizor - kazao je Mehičić. 

Kućna biblioteka

Dodao je da će ove knjige sigurno obogatiti njegovu ionako bogatu kućnu biblioteku. 
Našalio se i da njegova ljubav prema knjigama ponekad predstavlja problem. 

- Imam problema sa suprugom, jer ponekad ne znam gdje ću s knjigama. Ako mi ostane nešto novca od penzije, obavezno ga potrošim na knjige – rekao je Mehičić.