KOŠARKA

Ministar Osmanović podržao košarkaški kamp Jusufa Nurkića

Reprezentativac BiH u posjeti našoj zemlji

Redakcija

5.5.2016

Proslavljeni BiH košarkaš Jusuf Nurkić, član NBA ekipe Denver Nuggetsi, informisao je tokom današnje posjete Ministarstvu civilnih poslova BiH, ministra Adila Osmanovića o planovima za pokretanje košarkaškog kampa u Bosni i Hercegovini.

"Moja velika želja je da pomognem djeci i mladim košarkašima u BiH. Smatram da je velika stvar za njih da mogu trenirati sa vrhunskim NBA trenerima i igračima, i to ću nastojati da im omogućim“, rekao je Nurkić.

Informisao je ministra da će košarkaški  kamp ove godine u junu biti održan u Tuzli i da očekuje oko 350 najmlađih košarkaša iz svih dijelova BiH. Planovi su i da kamp narednih godina bude održan u drugim gradovima BiH gdje za to postoji interesovanje.

Ministar civilnih poslova  Adil Osmanović podsržao je Nurkićevu inicijativu, te ponudio svaku podršku u okviru nadležnosti Ministartva.

"Vi ste stalna inspiracija za naše sportiste. Uspješni mladi ljud poput Jusufa Nurkića, najbolja su promocija države u svijetu“, rekao je ministar Osmanović.

U razgovoru ministra Osmanovića i Jusufa Nurkića naglašeno je da su rezultati koji BiH sportisti ostvaruju znatno ispred uslova u kojima rade. Stoga je apelovano na pomoć mladim sportistima kako bi se njima stvorili bilji uslovi za dostizanje uspješne sportske karijere.