LIFESTYLE

NEVJEROVATAN SNIMAK IZ PERUA: Policija oborila avion pun kokaina i uhapsila krijumčare

Česti sukobi kartela i pripadnika zakona

(Al. Ti.)

5.5.2016

Peruanska policija oborila je avion i zaplijenila više od 70 kilograma kokaina kojeg su krijumčarili dileri, a sve je zabilježeno u nevjerovatnom snimku.

Policija je počela pucati na avion koji se potom srušio u dolinu Pichis Palcazu i zapalio dok je pucnjava još uvijek odjekivala.

Jedan osumnjičeni, navodno kolumbijski krijumčar droge, pobjegao je s mjesta no 58-godišnji pilot iz Bolivije ranjen je, a potom i  uhapšen.

U svom tom ludilu vjeruje se da su krijumčari uspjeli pobjeći sa do 200 kilograma kokaina vrijednog milione dolara, ili su ga pak vješto sakrili.

Američka vlada smatra Peru najvećim proizvođačem droge na svijetu.

Prošle sedmice Kolumbija je izručila najtraženijeg narko-bossa Perua, Gersona Galveza, natrag u njegovu domovinu.

Uhapšen je u subotu u trgovačkom centru Medellin i deportiran u Peru za manje od 24 sata jer nije imao migracijske papire.

Peruanski mediji prozvali su Galveza novim El Chapom: Galvez je bio tražen zbog 101 ubistva u Peruu, otkuda je krijumčario velike pošiljke kokaina.

Šef Peruanske policije Vicente Romero lično je došao u Bogotu nadgledati izručenje Galveza kojeg se smatra vrlo opasnim. Peruanske vlasti nudile su 150,000 dolara nagrade za informaciju koja će dovesti do njegovog hapšenja.