NOGOMET

EVROPSKO KADETSKO PRVENSTVO Bosna i Hercegovina poražena od Austrije rezultatom 2:0

Prva utakmica na turniru

N. KUSTURA

5.5.2016

U prvoj utakmici grupe B Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje se igra u Azerbejdžanu, kadetska selekcija Bosne i Hercegovine poražena je od Austrije rezultatom 0:2.

Oba gola za Austriju postigao je Baumgartner. Treba istaći da je u prvom poluvremenu BiH bila totalno nemoćna dok su izabranici Sakiba Malkočevića tek u drugom poluvremenu pokazali da su s razlogom na Euru.

U okviru naše grupe od 15 sati sastaju se Ukrajina i Njemačka.

Bh. kadeti naredni susret igraju u nedjelju protiv vršnjaka iz Njemačke.

_________________________________________________________________________

80' minut Okončana je utakmica u Azerbejdžanu. Austrija je slavila rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac je bio Baumgartner.

75' minut Burgstaller je dobio žuti karton.

71' minut Umjesto Hadžića sada je u igri Smajić.

69' minut Izmjena u Austriji. U igri je Fitz umjesto Sittsama.

65' minut Puno bolja igra naše reprezentacije u drugom poluvremenu. Imali smo i najbolju šansu na utakmici preko Hadžića. 

55' minut Nova izmjena u Austriji. U igri je Meister umjesto dvostrukog strijelca Baumgartnera.

52' minut Još jedna izmjena u našoj reprezentaciji. Resić je ušao u igru umjesto Dadića.

2360813-w1

Austrijanci imaju i podršku sa tribina

51' minut Nešto otvorenija igra naše repezentacije, ali su Austrijanci ponovo opasniji i češće prijete našem golmanu.

41' minut I selektor Malkočević je izvršio izmjenu. Umjesto Velića ušao je Perić.

41' minut Odmah na startu poluvremena izmjena u Austriji. U igru je ušao Zottele umjesto Wagnesa koji je u prvom poluvremenu dobio žuti karton.

41' minut Počelo je drugo poluvrijeme.

40' minut Gotovo je prvo poluvrijeme. Austrija uvjerljivo i zasluženo vodi sa 2:0.

screenshot-6

Statistika nakon prvog poluvremena

35' minut Gol! Baumgartner sjajno postiže svoj drugi gol na današnjem meču. Sada Austrija, sasvim zasluženo, vodi sa 2:0.

33' minut Odmah mu se revanširao Dadić koji je "požutio" zbog prekršaja nad golmanom Austrije.

2360817-w1

Slavlje Austrijanaca

32' minut Nakon prekršaja nas Veladžićem prvi žuti karton na današnjoj utakmici dobio je Wagnes.

28' minut Naša reprezentacija igrao veoma loše. I poslije postignutog gola Austrijanci su nastavili sa opasnim napadima i ako uskoro nešto ne promijenimo u igri mogla bi ovo biti "jednosmjerna" utakmica. 

18' minut Gol! Austrija je povela. Strijelac je bio Baumgartner na asistenciju Burgstallera.

10' minut Početak utakmice protekao je u terenskoj inicijativi Austrije koja je imala i jednu ozbiljnu priliku pred našim golom. Na svu sreću, rezultat je ostao nepromijenjen.

1' minut Počela je utakmica. Sretno Zmajići!

____________________________________________________________________________

11:50 Austrija će nastupati u sastavu: Ožegović, Burgstaller, Meisl, Muller, Sittstam, Baumgartner, Schmid, Malicsek, Marešić, Wagnes i Arase.

11:45 Poznat je prvi historijski sastav bh. kadeta na nekom velikom takmičenju. Selektor Sakib Malkočević se odlučio za ovu startnu postavu: Vasilj, Beširević, Čeliković, Velić, Mirić, Kovač, Dadić, Veladžić, Hadžić, Sadiku i Hadžić.

screenshot-2

Početni sastavi dvije ekipe

11:40 U drugom meču u grupi od 15 sati igraju Ukrajina i Njemačka.

11:35 Kapiten kadetskog tima BiH Jasmin Čeliković smatra da su igrači spremni za obaveze koje su pred njima.

- Mi smo u kvalifikacijama za EP napravili uspjeh i nakon toga smo imali obavezu da se što bolje spremimo u klubovima i da mirne i čiste glave dođemo na ove pripreme. Iskoristili smo boravak u Zenici, ali i ova dva dana u Bakuu da još bolje spremimo za šampionat i utakmicu s Austrijom. Austrija mnogo ulaže u omladinski fudbal i on im je na visokoj razini, ali ako mi budemo igrali jako i ginuli jedan za drugog na terenu, te ako ponovimo igru kao protiv Italije u Elitnom krugu kvalifikacija, mislim da bismo mogli pobijediti - kazao je Čeliković.

11:30 Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovione danas se u Bakuu sastaje sa selekcijom Austrije u prvom kolu Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina u Azerbejdžanu. U taboru bh. selekcije su optimisti uoči današnjeg meča u kojem očekuju pobjedu koja bi im dala krila za nastavak takmičenja.

- Eventulnom pobjedom otvorili bismo vrata četvrtfinala. Sam plasman na evropski šampionat je veliki uspjeh i na tome treba čestitati ovim momcima, selektoru i stručnom štabu, a svi se nadamo da ćemo još pomjeriti tu granicu i ostvariti dobar rezultat u Bakuu - izjavio je trener u bh. reprezentaciji Zoran Erbez.