REGION

VEĆ NAPRAVIO SASTAV: Nesuđeni trener Sarajeva traži da RS bude primljena u UEFA-u

Nakon što je Kosovo prije nekoliko dana primljeno u krovnu evropsku kuću nogometa

(Al. Ti.)

5.5.2016

Osvajač Lige prvaka sa Crvenom zvezdom 1991. godine, Ljupko Petrović i nesuđeni trener FK Sarajevo, smatra da bi FS Republike Srpske trebalo da podnese zahtjev u UEFA-u i postane punopravan član te organizacije, kao što je pošlo za rukom prije dva dana Kosovu.

Republika Srpska sada ima puno pravo da traži isto što i Kosovo u UEFA. Po istom postupku trebalo bi da dobiju prijem i punopravan status. Statut UEFA poslije odluke iz Budimpešte i ovako ne važi i nikoga ne interesuje. I Republika Srpska kao Kosovo ima registrovanu ligu, fudbalere, pojedince koji imaju ime u Evropi. Jedino ako su jedni aršini za nas Srbe, a drugi za Albance - rekao je Ljupko Petrović za Kurir i dodao:

- Bilo bi lijepo da neki savez koji ima članstvo u UEFA stane iza FSRS. Hoće li to biti Srbija, Rusija ili neka treća zemlja, sasvim je svejedno. Znamo mi svi ko bi trebalo to da uradi. Zašto Kosovo može, a Republika Srpska ne može?

5

Imaginarni sastav selekcije RS-a

Iz rukovodstva FS Republike Srpske, koji trenutno radi pod okriljem NS Bosne i Hercegovine su rekli kako čekaju odluku suda u Lausannei.

- Sve što se priča u vezi s prijemom Kosova u UEFA još nije definitivno, jer je FSS najavio žalbu sudu u Lausannei. Kakav će biti rezultat, vidjet ćemo. UEFA je prijemom Kosova prekršila svoj statut, a FSRS je proteklih godina bio njen talac. Mi smo htjeli da igramo prijateljske utakmice kao što to rade selekcije Baskije, Katalonije, Andaluzije... Nisu nam dali jer nam se spočitavalo da nismo međunarodno priznati, što nije tačno. Kad sud u Lausanne donese presudu, onda ćemo moći da razgovaramo o implikacijama njihove odluke. Istrajat ćemo na utakmici sa Srbijom i drugim „A“ selekcijama, sigurno - rekao je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković, a piše Kurir.