NOGOMET

SRAMOTNE SCENE U ZENICI Radnik na terenu pljunuo Kjosevskog, golman Željezničara ga udario

Nemile scene u Premijer ligi BiH

A.U.

4.5.2016

21:30 Kako je "Avazovom" portalu potvrđeno u MUPU Zeničko-dobojskog kantona, jedna osoba iz Zenice uhapšena je nakon utakmice zbog narušavanja javnog reda i mira. 

U toku utakmice grupa navijača Željezničara napala je zaštitare, zbog čega su im izdati prekršajni nalozi. U okršajima nije bilo povrijeđenih. 

21:20 Prema zvaničnom zapisniku sa utakmice, radnik zadužen za održavanje terena na Bilinom polju pljunuo je golmana Željezničara Vedrana Kjosevskog, nakon čega ga je ovaj udario. 

Nakon izlaska navijača sa stadiona došlo je do manjeg obračuna između Robijaša i Manijaka, no policija je spriječila veću eskalaciju nasilja. 

19:10 Po završetku utakmice između Željezničara i Čelika došlo je do nemilih scena između igrača Željezničara, specijalaca i navijača Čelika.

Nakon što je sudija odsvirao kraj susreta došlo je do prepirke između igrača Željezničara i momka koji je stajao iza gola, a prije toga navodno je provocirao gostujuće navijače. Na teren su ušli specijalci, nakon čega je došlo do naguravanja i razmjene nekoliko udaraca između njih i igrača "Plavih".

Došlo je do manjeg sukoba između igrača i specijalaca, a u jednom trenutku specijalac je štitom udario Jovana Blagojevića, koji je kasnije uzvratio udarcem u štit. 

Tek što se situacija na terenu smirila, trener Željezničara Edis Mulalić i njegov pomoćnik Elvis Karić pokušali su izaći sa tribine na teren, no navijači Čelika na njih su bacali sitne predmete.

Tada su igrači Željezničara prišli ogradi razmjenjujući psovke sa navijačima, te su opet morali intervenisati specijalci. U tom incidentu domaći navijači bacali su stolice na igrače Željezničara koji nisu željeli ostati dužni. U jednom trenutku golman Željezničara Vedran Kjosevski udario je redara sa leđa. Također, Ivan Lendrić je na tribinu "vratio" baklju koja je doletjela na teren. 

Podsjetimo, Mulalić i Karić susret su gledali sa tribina zbog isključenja u susretu sa Zrinjskim.