VIJESTI

KOLDŽO: Općina mora uključiti sve subjekte koji polažu prava na stadion Grbavica

A onda Željin stadion gledam...

A. Č.

4.5.2016

Radi transparentnog izvještavanja javnosti, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas je organizirao konferenciju povodom posljednjih dešavanja oko izdavanja urbanističkih planova za izgradnju istočne i zapadne tribine stadiona Grbavica.

Pored načelnika Koldže, konferenciji su prisustvovali predstavnici službe za izdavanje urbanističke dozvole, kao i članovi nadzornog odbora Sportskog društva (SD) Željezničar.

Koldžo je kazao kako Općina nije protiv izgradnje Stadiona Grbavica, već da je to jedan od njihovih strateških projekata za koji su i izdvojili velika sredstva.

- Puno veći problem je istočna tribina. Iz službe za urbanističke planove kazali su da je objekt jedna cjelina, te da općina mora uključiti sve subjekte koji polažu prava na stadion. Na parcelama na istoku i sjeveru postoji suvlasništvo tako da je SD Željezničar punopravna stranka.

U ime SD Željezničar se obratio član Nadzornog odbora Hidajet Fazlić te rekao da su u nekoliko navrata pokušali sklopiti dogovor sa FK Željezničar, međutim bezuspješno.

Iz FK Željezničar su kazali da je poziv stigao kasno, te da zbog gostujuće prvenstvene utakmice sa NK Čelik Zenica nisu se odazvali ovoj konferenciji. Iz kluba su dodali da će predložiti održavanje sastanka u drugom terminu.