VIJESTI

ZVIZDIĆ: Sve kapacitete staviti u realizaciju stvaranja novih radnih mjesta

Na Sarajevo Business Forumu

R. H.

4.5.2016

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić obratio se danas učesnicima Sarajevo Business Foruma.

Zvizdić je naglasio kako je BiH sve popularnija turistička destinacija, te da je naša zemlja povećala  ekonomske parametre.

- Prošle godine sam sa ovog mjesta posla jasnu poruku da smo se istinski opredijelili za reforme koje će od BiH stvoriti ekonomski politički i socijalno stabilnu zemlju i da ćete na ovom forumu biti svjedoci pozitivnih pržena i stvaranja novog lica BiH. Danas mogu kazati da smo ostvarili ciljeve i značajno povećali ekonomske parametre.  Prošlu godinu povećan je Bdp za 3 posto, a izvoz  za3.6 posto.

Također, trgovinski deficit se smanjio za 8,7 posto. Bosna i Hercegovina je sve popularnija turistička destinacija. Broj turista povećao se za 25 posto i doveo nas među 10 zemalja svijeta sa najbrže rastućim turizmom. Ostvareni su značajni iskoraci u euroatlantskim integracijama i nadamo se da će napori vlada na svim nivoima biti prepoznati - rekao je Zvizdić.

Zvizdić je naglasio i pozitivan angažman u jačanju regionalne saradnje.

- Želio bih istaći pozitivan angažman u procesima jačanja regionalne suradnje, gdje smo otvorili procese međusobnog razumijevanja. Pozivam vas na partnerstvo. Vijeće ministara BiH stoji vam na raspolaganju. Sve naše kapacitete stavit ćemo u funkciju uspješne realizacije vaših kapaciteta i kreirati nova radna mjesta sa posebnim fokusom na mlade Bosance i Hercegovce - kazao je Zvizdić.