GLOBUS

JEDNA OD NAJVEĆIH KRAĐA U AVIONU Bogatašu ukrali torbu punu keša i dragocjenosti

Sve ukradene stvari nalazile su se u torbi koju je odložio u pretinac

Autor:(A. Vr.)

3.5.2016

 

Jedan je muškarac ostao bez dva miliona hongkonških dolara u gotovini i drugim vrijednostima (u protuvrijednosti od nešto manje od 260 hiljada američkih dolara), nakon što mu je prtljaga ukradena na aerodromu u Hong Kongu, saopćila je lokalna policija.

Policiju je 39-godišnja žrtva o krađi obavijestila u ponedjeljak, kad je shvatila da ne može pronaći svoja dva sata Rolex i Patek Philippe, kao ni gotovinu koju je nosila, prenosi BBC. Sve ukradene stvari nalazile su se u torbi koju je odložio u pretinac iznad svog sjedala u avionu. Hongkonški mediji pišu da je riječ o turskom trgovcu satovima koji je u Hong Kong letio iz Dubaija ekonomskom klasom.

"Emirates blisko sarađuje s policijom te im pružamo informacije koje traže", poručili su iz kompanije Emirates s kojom je muškarac letio u Hong Kong.

South China Morning Post piše da su krađe u posljednje vrijeme postale učestale na međunarodnim linijama te da lopovi čak kupuju avionske karte kako bi sjedili pored bogatih ljudi koji u avion unose veće količine novca i dragocjenosti. Onome koji je sjedio pored okradenog muškarca iz Turske stvarno se posrećilo, jer je prema nekim procjenama ovo jedna od najvećih krađa u avionu u povijesti.