CRNA HRONIKA

LJUČEVO Teže i lakše povrijeđeno šest osoba iz Sarajeva i Priboja

Saobraćajna nezgoda na putu Ustiprača – Višegrad

Al. B.

3.5.2016

Šest osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se danas oko 15 sati dogodila na lokalitetu Ljučevo, na magistralnoj cesti M5 Ustiprača – Višegrad. Prema riječima portparola CJB Istočno Sarajevo Danke Tešić, tri osobe su teže, a tri lakše povrijeđene.

Do nezgode je, prema prvim informacijama, došlo nakon što je vozač „Opela Frontere“, pribojskih registarskih oznaka, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u podzidu pored ceste, a potom se sudario sa kombi vozilom „Mercedes Vito“ koje se kretalo iz suprotnog pravca.

U nezgodi su povrijeđeni članovi porodice Gazdić iz Priboja, otac i tri sina, te bračni par Bakić nastanjen u Sarajevu. Četiri osobe zbrinute su u Kantonalnoj bolnici u Goraždu, dok su dvije sa težim ozljedama prebačene direktno u Univerzitetsku bolnicu u Foči.

– Jedan čovjek je zadobio prelom čašice koljena, a njegova supruga iščašenje zgloba ruke. U stabilnom su stanju i biće prebačeni u Sarajevo, jer tamo žive. U naš Urgentni centar dovezena su i dva pacijenta nastanjena u Priboju, stabilizirani su pa će i oni, pošto je potrebno uraditi dodatne dijagnostičke pretrage i CT snimak glave, biti prebačeni u Foču – kazao nam je specijalista ortoped u Kantonalnoj bolnici Goražde, Elvin Ćatović.

Načelnik Službe za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Univerzitetske bolnice Foča, Milivoje Dostić, kazao nam je da su pacijenti primljeni u ovu ustanovu u stabilnom stanju.

– Jedna osoba ima prelom rebara, njegov sin ima obostrano nagnječenje pluća i potres mozga, drugi sin zadobio je prelom podlaktice. Oni su za sada svjesni, stabilni, verbalni kontakt je korektan – dodaje Dostović.

Uviđaj na mjestu nezgode obavili su pripadnici PS Novo Goražde, a saobraćaj je nakon kraćeg prekida normaliziran.