LIFESTYLE

UBIO I SILOVAO 350 DJEVOJČICA Monstrum sada na slobodi i niko ne zna gdje je!?

Serijskom ubici se gubi svaki trag

J.K.

3.5.2016

Pedro Alonso Lopez iz Columbije, poznat i pod nadimkom “Monstrum sa Anda”, priznao je da je kriv za ubistva više od 350 djevojčica, starih između 8 i 12 godina, u Ekvadoru, Peruu i Columbiji. Poslije 16 godina provedenih u zatvoru u Ekvadoru i pet godina u psihijatrijskoj bolnici u Columbiji, proglasili su ga izliječenim 1998. godine i pušten je na slobodu. Međutim, njemu se poslije ovog gubi svaki trag.

monstrum2

Pedro Alonso Lopez

On je tvrdio da će nastaviti sa ubijanjem čim bude na slobodi, a od trenutka kada je napustio ove ustanove, o njemu se ne zna apsolutno ništa. Neki pretpostavljaju da ga je negdje stigla zaslužena kazna, dok oni drugi sumnjaju da nekažnjeno hara zabačenim dijelovima Južne Amerike.

Rođen je 1948. godine u kolumbijskom gradu Tolima, kao sedmo od 13 djece siromašne prostituke, u strašnom periodu građanskog rata, kada je stopa zločina u ovoj zemlji bila oko 50 puta viša nego u većini drugih. Majka ga je izbacila na ulicu kada je imao osam godina, nakon što ga je uhvatila tokom seksa s rođenom sestrom. O sebi je pričao da je gladovao, prosjačio i u više navrata bio žrtva brutalnog seksualnog zlostavljanja.

Kada je napunio 18 godina, završio je u zatvoru, gdje je dospio zbog krađe automobila. U zatvoru su ga grupno silovali. Svojim silovateljima se osvetio tako što je trojicu od četvorice ubio, a nakon izlaska iz zatvora počinje krvavi pir. O načinu na koji je “operisao” najbolje govori intervju koji je neposredno prije izlaska na slobodu dao novinaru “Nešenal egzaminera”.

djevijcice

You tube

– Ja sam čovjek vijeka. Nikada me neće zaboraviti. Žrtve sam tražio na pijacama, tražio sam djevojčice s određenim izgledom lica – lijepim i nevinim. To su uglavnom bile dobre curice koje rade sa svojim majkama. Ponekad bi je pratio i po dva-tri dana, čekao da ostane sama. Dao bi joj neki poklončić, recimo ogledalce, odveo sam je izvan grada, gdje sam obećavao da ću joj dati i poklončić za majku. Onda bih je odveo do tajnog skrovišta, gdje ju je čekao spreman grob. Ponekad su u njemu bila i tijela ranijih žrtava. Mazio sam ih, a u zoru bi ih silovao. Izlazak sunca me je uzbuđivao. Prisiljavao sam djevojčice na seks, pa bi im rukama obuhvatio vrat. Dok je sunce izlazilo, ja sam ih davio - istakao je tada.

Poznato je da su ga nakon prvih ubistava djevojčica iz domorodačkih plemena u Ekvadoru tamošnji Indijanci otkrili i uhvatili, mučili i zakopali u zemlju do vrata. Par hrišćanskih misionara su ga, međutim, našli i oslobodili i omogućili su da pobjegne, nakon čega je nastavio sa svojim gnusnim zločinima.

Iz bolnice je pušten iz neobjašnjivih razloga 1998. godine kada su ljekari rekli da je zdrav.