VIJESTI

KO TO TAMO PEVA Prodali rezervacije za mjesta 39. i 40. u autobusu koji ima 32 sjedišta

Na relaciji Sarajevo - Gradac

Autor:E. MURAČEVIĆ

3.5.2016

Ukoliko želite da svoj odmor provedete na hrvatskom primorju i prilikom odlaska, u turističkoj agenciji "Centrotrans-euro lines" u sarajevskoj ulici Ferhadija, obavite potrebne uplate za aranžman morate voditi račina da kada kod njih kupujete povratnu autobusku kartu, na Jadranu, ne potrošite sav novac jer bi vam se moglo desiti da, uprkos kupljenoj karti, ostanete bez rezervisanog mjesta u autobusu ili čak bez prijevoza za povratak.

Naime, jedan sarajevski  bračni par je odlučio da preko ove agencije, za prvomajse praznike, ode u Gradac. Uredno su uplatili aranžman, u istoj agenciji kupili  povratnu kartu...

rezervacije-placene-ali-mjesta-nema

Rezervacije plaćena, ali mjesta nema

Tokom boravka na moru otišli  su do Makarske gdje su čekirali povratnu kartu, dodano platili rezervaciju mjesta. No, prilikom povratka nemalo su bili iznenađen kada je u Gradac pristigao autobus čije je osoblje reklo da u njemu nema mjesta za njih i druge putnike koji su sa njima čekali prijevoz do Sarajeva.

Kada su predočli svoje povratne karte i uplate vezane za rezervciju mjesta rečeno im je da mogu ući u autobus ali do Mostara moraju stajati jer nema slobodnh mjesta(!?)

Njima su uredno naplaćene rezervacije 39 i 40 mjesta u tom autobusu. Međutim, minibus je ukupno, sa sjedištima vozača i konduktera,  imao svega 32 mjesta!