VIJESTI

PROSLAVA VASKRSA U TUZLI Svečanu liturgiju predvodio vladika Hrizostom

Podijeljena vaskršnja jaja

A.H.

1.5.2016

Svečanu vaskršnju liturgiju, jutros je u Crkvi Uspenija presvete bogorodice u Tuzli, uz sasluženje svešenstva sa prostora Zvorničko-tuzlanske eparhije, predvodio episkop zvorničko-tuzlanski vladika Hrizostom.

Liturgija je okončana čitanjem Poslanice patrijaha Srpske pravoslavne crkve Irineja, koji je sa episkopima čestitao Vaskrs svim vjernicima, nakon čega se mnogobrojnim vjernicima, obratio i  vladika Hrizostom

- Danas je praznik i slobode jer Hristos oslobodi sve sužnje, sve zatočene, sve one koji su patili  i bili bilo kakvim grijehom zarobljeni, praznik svjetlosti, praznik velike radosti i treba da se radujemo. Danas su naša srca ispunjena radosti, odgnajmo iz njih bol, žalost i nevolje koje imamo svakodnevno. Neka se danas radost useli u sve vaše domove, u vaš grad, u našu državu, da nam bude sve ljepše i bolje nego jučer, i da   tako sa Hristom krenemo naprijed. Radujem se da sam  danas sa vama ovdje u katedralnom hramu u Tuzli i neka vam bude srećno i blagoslovljeno – poručio je vladika Hrizostom.

Nakon liturgije, mnogim vjernicima, ali i onim iz drugih konfesija koji su se našli u krugu crkve podijeljena su vaskršnja jaja.