GLOBUS

NAJČUDNIJI POSLOVI NA SVIJETU Od golotinje do brojanja kostiju

Sve za novac

Autor:(Am.K.)

30.4.2016

Neki od poslova koji studenti rade, ali i oni koji to nisu:

Prebiranje po ljudskim kostima 

Postoje firme koje teško pronalaze radnike što ne čudi obzirom da se radi o poslu brojanja i čišćenja ljudskih kostiju - zamrznutih ili svježih, a na njima se često nalaze ostaci mesa. Osim što sortiraju kosti, zaposlenici su zaduženi za njihovo čišćenje, sjeckanje i pripremanje za slanje u medicinske ustanove. Plaća nije navedena.

Profesionalno strašilo

Za 15 dolara po satu studenti pomažu farmerima otjerati ptice sa zasijanih polja jer standardna strašila ponekad nisu dovoljna. Proždrljive ptice tjeraju tako što skaču po polju i mašu rukama te u isto vrijeme proizvode razne zvukove.

Poziranje umjetnicima 

Naravno bez ijedne krpice na sebi jer je tad plaća veća nego s odjećom na sebi (iako nisu spomenuli kolika je tačno). Ponekad poziraju raširenih nogu kako bi umjetnici mogli što vjernije naslikati spolne organe.

Kontrola prodaje alkohola

Za studente je ovo posao iz snova. Oni su zaduženi za hodanje po trgovinama kao tajni kupci i provjeravanje rade li trgovci svoj posao kako treba i drže li se zakona. Na primjer, provjeravaju li da li je kupac punoljetan. Potom pišu izvještaj i za to dobivaju plaću (nije navedeno koliku) kao i pive te ostalo što su putem kupili.

Pranje razbijenih automobila 

Zvuči čudno, no i takvi automobili i njihovi dijelovi se prodaju, a trgovci žele da blistaju jer će tako postići veću cijenu. Na žalost, ni ovdje plaća nije spomenuta.

Poziranje kao patuljak

Ovaj posao aktualan je zimi oko Božića. Studenti se odjevaju kao patuljci ili vilenjaci i poziraju uz Djeda Božićnjaka. Posao nije lagan jer treba izaći na kraj sa mnoštvom živahnih mališana.

Ulični svirač ili zabavljač

Ovaj posao baš ne bi mogli nazvati najčudnijim već više uobičajenim, ali i to je nešto što studentima donosi novac.

Seciranje crva i glisti

Radi se o asistiranju naučnicima. Posao obuhvaća kopanje po zemlji i sakupljanje crva te glisti koje znanstvenici potom sortiraju kako bi sazanali kakvi sve postoje na svijetu. Studenti uz to, vode brigu o promjenama podataka u bazi i na webu. Ponekad su zaduženi i za seciranje.

Odlazak za premijere filmova

Super posao, složili bi se mnogi. Studenti odlaze na premijere kao tajni gledatelji, ocjenjuju kako je sve prošlo, broje koliko je ljudi bilo u dvorani i na kraju pišu izvještaj. Često imaju prilike družiti se s poznatim "facama".

Prodaja vlastite plazme iz krvi

Ovaj način dolaska do novca poznat je i nekim građanima u Hrvatskoj. Vadi im se određena količina krvi iz koje se centrifugom izvadi plazma, a krv se potom vraća natrag u tijelo. Krvna plazma je tekući dio krvi. Sastoji se od vode, ugljikohidrata, masti, bjelančevina, hormona, minerala i vitamina, a pomaže u liječenju nekih pacijenata. U inostranstvu se sedmično na davanju plazme može zaraditi 70 dolara.

Pogledajte kratak video TheRichest-a na tu temu: