NOGOMET

Remi protiv Gladbacha nedovoljan Bayernu da ovjeri 25. titulu prvaka

Mečevi 32. kola Bundeslige

Aj. B.

30.4.2016

Nogometši Bayerna propustili su priliku da pred svojim navijačima proslave 25. titulu, a četvrtu uzastopnu, jer danas nisu uspjeli da savladaju Borussiju Moenchengladbach na svom travnjaku. Rezultat ovog meča 32. kola Bundeslige glasio je 1:1.

Bayern je poveo već u šestoj minuti, kada je mrežu Somera pogodio Thomas Muller. U nastavku meča Bayern je imao terensku incijativu, ali nisu ozbiljnije napdali. Gladbach se u drugom poluvremenu fokusirao na brze kontre, a jedna takva rezultirala golom Hahna u 72. minuti za konačan rezultat.

Njihov najveći rival Borussija Dortmund bila je ubjedljiva, te je slavila sa 5:1. Za Milionere su pogađali Kagawa i Ramos u prvom, te Reus i Aubameyang dva puta u drugom poluvremenu. Počasni gol za Vukove postigao je Schurle u 86. minuti.

Razlika između Bayerna i Dortmunda sada je pet bodova, dva kola prije kraja. U narednom kolu Bavarci gostuju kod Ingostadta, gdje će im i bod biti dovoljan za proslavu titule.

Reprezentativac BiH Mario Vrančić postiga je gol za vodstvo Dramstada 1:0 protiv Frankfurta, ali je meč završio pobjedom gostiju 2:1.

Svi rezultati 32. kola:
Bayern - Borussija M. 1:1
Borussija D. - Wolfsburg 5:1
Dramstad - Frankfurt 1:2
Hannover - Schalke 1:3
Hoffenheim - Ingolstadt 2:1
Mainz - HSV 0:0

tabela-bundesliga