NOGOMET

MULALIĆ: Odigrali smo dobro, ali lopta "nije htjela"u gol

Trener Željezničara

Fena

29.4.2016

Trener Željezničara Edis Mulalić nije bio nezadovoljan nakon remija njegove ekipe u meču sa Zrinjskim, večeras na Grbavici, čime je prekinuta serija pobjeda u prvenstvu.

Mulalić je istaknuo da su njegovi igrači odigrali dobro, ali da lopta "nije htjela" u gol.

- Odigrali smo dobru utakmicu, Lendrić je pogodio stativu, imao situaciju "jedan na jedan". Zrinjski se u večerašnjoj utakmici zatvorio, tražio je svoje šanse iz polukontri i kontri i faktički bez šanse je bio cijeli susret. Nama ne preostaje ništa drugo osim da žalimo što nismo uspjeli postići pogodak. Momci su dali sve od sebe, pritiskali su, ali lopta jednostavno nije željela u gol - kazao je trener Željezničara.

Željezničar je nakon ovog remija umanjio šanse da na kraju osvoji treće mjesto, s obzirom na to da Široki Brijeg i Sarajevo, koji imaju utakmicu manje, zaostaju za "plavima" jedan odnosno dva boda te će sutra imati priliku da preteknu Željezničar na tabeli. No, Mulalić navodi da ništa još nije odlučeno te da će njegov tim do kraja pokušati pobijediti sve utakmice.

- Za pet dana igramo protiv Čelika i pokušat ćemo do kraja pobijediti preostale utakmice. Vidjet ćemo na kraju šta će biti. Ništa još nije gotovo - zaključio je Mulalić.